Laatste speelronde in de KKD: wat staat er nog op het spel?

6 mei 2022, 16:27   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

In de Keuken Kampioen Divisie wordt vanavond (vrijdag) alweer de laatste speelronde afgewerkt. Eerder kroonde FC Emmen zich al tot kampioen en verzekerde FC Volendam zich van het tweede directe promotieticket. Voor het antwoord op de vraag wat er vanavond nog op het spel staat, kijken we dus naar de play-offplekken.

NAC of De Graafschap

De meest relevante beslissing die vandaag moet vallen, is de strijd om plek acht. Omdat Jong Ajax als nummer zeven niet mag promoveren, geeft de plek daaronder recht op het laatste play-offticket. Momenteel is die positie stevig in handen van NAC Breda, maar op de laatste speeldag mag nummer negen De Graafschap nog hopen op een wonder. Het moet daarvoor een achterstand van drie punten én zes doelpunten (doelsaldo) goed zien te maken. Daarvoor heeft het dus een ruime zege op bezoek bij Jong Ajax én de hulp van Excelsior thuis tegen NAC nodig. Een lastige opgave, maar onmogelijk is het niet.

Play-offs

FC Eindhoven, ADO Den Haag, Excelsior en Roda JC zijn allemaal al zeker aan deelname aan de play-offs. Wie zij daarin treffen, is echter wel nog afhankelijk van de laatste speeldag. Van plek drie tot en met zes zou de ranglijst er na vanavond namelijk compleet anders uit kunnen zien. Roda JC heeft met Telstar-thuis op papier de makkelijkste wedstrijd, terwijl Eindhoven en ADO met Volendam en Emmen (allebei uit) de twee al gepromoveerde clubs treffen. Zoals eerder genoemd krijgt Excelsior bezoek van NAC.

Topscorerstitel

En dan is er nog de vraag wie zich na vanavond officieel topscorer van de Keuken Kampioen Divisie 2021/22 mag noemen. Voor liefst drie spitsen is die titel nog altijd in zicht. Thijs Dallinga (Excelsior) is met 31 treffers de huidige nummer één, maar hij wordt op de voet gevolgd door Thomas Verheydt (30) en Robert Mühren (29). Ook voor hen persoonlijk staat er dus nog genoeg op het spel. 

Stand

1. FC Emmen 37 - 80

2. FC Volendam 37 - 74

3. FC Eindhoven 37 - 70

4. ADO Den Haag 37 - 67

5. Excelsior 37 - 65

6. Roda JC 37 - 63

7. Jong Ajax 37 - 62

8. NAC Breda 37 - 58

9. De Graafschap 37 - 55

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen