Gelijkspelend Roda morele winnaar na ineenstorting Excelsior

10 mei 2022 – Door twee goals in anderhalve minuut heeft Roda JC nog altijd zicht op de volgende ronde in de nacompetitie. De Limburgers keken ruim een uur tegen een 2-0 achterstand aan, maar Dylan Vente en Stefano Marzo poetsten de twee tegendoelpunten uit een matige eerste helft weg: 2-2. Daardoor is alles nog open voor de return, aanstaande zaterdagavond in Kerkrade.

Gelijkspelend Roda morele winnaar na ineenstorting Excelsior

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

Al zeker drie seizoenen bivakkeren Excelsior en Roda JC in de Keuken Kampioen Divisie, dus werd het voor deze twee ploegen weer tijd om te promoveren. De thuisploeg stond lang op de plekken voor directe promotie, maar zakte uiteindelijk terug naar de zesde plaats. Roda JC eindigde als vijfde, waardoor ze elkaar troffen op deze dinsdagavond. Het doelsaldo maakte uiteindelijk het verschil op de ranglijst, maar gedurende het seizoen won Excelsior wel twee keer van de Limburgers.

Die waren het seizoen geëindigd met een knappe 4-3 zege op Telstar na een 1-3 achterstand, terwijl Excelsior al sinds eind maart geen drie punten meer pakte. Maar op het veld in Kralingen leek het alsof Excelsior alle energie tot vanavond had opgespaard. Het team van Marinus Dijkhuizen was in de eerste helft een stuk sterker en leidde na 45 minuten verdiend met 2-0. Kenzo Goudmijn maakte er na tien minuten al 1-0 van na een mooie combinatie met Mats Wieffer en Thijs Dallinga zette vlak voor rust de 2-0 op het bord vanaf de strafschopstip.

Daar maakte heel Roda JC zich boos over, want heel de club uit Kerkraden schreeuwde vlak daarvoor nog om een penalty. Amir Absalem werd opgevangen door Sven Nieuwpoort, maar scheidsrechter Ingmar Oostrom vond het geen strafschop waard. Een VAR was er niet, de beslissing van Oostrom stond derhalve vast. Aan de overkant floot de arbiter wel toen Daryl Werker duidelijk te laat was met zijn sliding op de rappe Reuven Niemeijer. KKD-topscorer Dallinga schoot vervolgens rustig door het midden raak voor de 2-0. 

De 2-0 had al eerder kunnen vallen, ware het niet dat Roda-keeper Rody de Boer kansen van Dallinga en Marouan Azarkan onschadelijk had gemaakt. In het eerste gedeelte na rust kon De Boer weer aan de bak, al was hij bij sommige van de nieuwe kansen van Excelsior alleen maar toeschouwer. Bij een omschakelmoment was de aanname van Wieffer niet goed waardoor hij niet kon vuren vanuit kansrijke positie en later kopte de middenvelder uit corners voorlangs en over. Ook schoot Wieffer vanuit een moeilijke hoek nog tegen De Boer op.

De kansen van Excelsior verbloemden een beetje wat gaande was in de loop van de tweede helft. Roda voetbalde meer en meer op de helft van de Rotterdammers, alleen bleven echte kansen uit. Toch kwamen de goals: binnen anderhalve minuut gaf Excelsior de voorsprong volledig uit handen. Eerst poeierde Vente hard raak van buiten de zestien en daarna kon Marzo raak tikken omdat Van Gassel een houdbare inzet van Xian Emmers loste.

Zo gaf Excelsior de prettige uitgangspositie voor de return van komend weekend helemaal weg. De Rotterdammers hadden zelfs nog een beetje geluk dat het niet erger werd: FC Utrecht-huurling schoot via de vingertoppen van Van Gassel op de lat. Zelf creëerde Excelsior geen kansen meer, net als Roda leek het genoegen te nemen met een 2-2 gelijkspel. In Kerkrade zal daarom de beslissing vallen wie er in de halve finales tegen de nummer zestien van de Eredivisie speelt.

Reacties

Keuken Kampioen Divisie

gerelateerd