Ajax rouwt om overlijden 'een van de allerbeste schutters in historie'

11 mei 2022, 11:11   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Voormalig topspits Henk Groot is deze week op 84-jarige leeftijd overleden. De oud-speler groeide in de jaren zestig uit tot een van de beste spitsen die het Nederlandse voetbal ooit heeft gekend. Groot droeg tijdens zijn loopbaan het shirt van Stormvogels, Ajax en Feyenoord.

Ajax reageert verslagen op het nieuws dat de voormalig international is overleden. 'De illustere oud-Ajacied speelde tussen 1959 en 1970 305 officiële duels voor Ajax en maakte daarin liefst 207 doelpunten', schrijft de club op de eigen website. 'Daarmee behoort hij tot de allerbeste schutters in de Ajax-historie. Alleen Sjaak Swart, Johan Cruijff en Piet van Reenen scoorden vaker voor Ajax. Ajax wenst de nabestaanden van Groot veel sterkte met de verwerking van dit verlies.'

Groot verruilde Stormvogels in 1959 voor Ajax, waar hij zich ontpopte tot een van de meest gevreesde aanvallers van de Nederlandse velden. Na succesvolle Amsterdamse jaren schoot hij ook bij Feyenoord uit alle hoeken en standen raak.

Groot heeft nog altijd een fraai Eredivisie-record in handen. In het seizoen 1960/61 was de 39-voudig international van Oranje goed voor 41 treffers. Geen spelers lukte het sindsdien om dat getal te evenaren.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen