Waarom FC Twente in Europa een gunstige loting te wachten staat

12 mei 2022, 20:23   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

FC Twente mag zich na het veiligstellen van plek vier in de Eredivisie opmaken voor Europees voetbal. De club stroomt komende zomer in de derde voorronde van de Conference League in. Ondanks dat - of beter gezegd juist omdat het al liefst acht jaar niet meer actief is geweest in Europa, staat mogelijk een gunstige loting te wachten. 

Voetbal International kwam namelijk tot de conclusie dat de Tukkers tijdens de loting zeer waarschijnlijk een geplaatste status te wachten staat. Omdat het laatste Europese avontuur meer dan vijf jaar geleden is, tellen de resultaten uit dat jaar niet mee voor het coëfficiënt van de club. In plaats daarvan profiteert FC Twente mee van het coëfficiënt dat de andere Nederlandse clubs de afgelopen jaren samen opbouwden. 

Voor clubs die in die jaren zelf geen Europees voetbal speelden, geldt namelijk een ondergrens van een vijfde van het landencoëfficiënt. Voor Nederland is dat 49.300 (voor nu, dit kan verder oplopen wanneer Feyenoord ten koste van AS Roma de finale van de Conference League wint), wat voor Twente dus 9.860 betekent. Het voetbalmedium zocht uit dat een coëfficiënt van 8.000 vorig seizoen al genoeg was voor een geplaatste status.

Onder voorbehoud

Dit alles is overigens wel onder voorbehoud, omdat voorlopig nog niet bekend is welke 54 clubs deel zullen uitmaken van de derde voorronde. Met de winnaar van de play-offs tussen de nummers vijf tot en met acht zou daar nog een andere Nederlandse club bij kunnen zitten. Deze moet dan echter wel eerst de tweede voorronde zien te overleven. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen