Liverpool juicht: titelstrijd spannend na penaltymisser Mahrez

15 mei 2022 – Manchester City heeft de titelstrijd in Engeland weer ongekend spannend gemaakt. De ploeg van Pep Guardiola kwam zondagmiddag niet verder dan een 2-2 gelijkspel op bezoek bij West Ham United, waardoor de beslissing bovenin vermoedelijk pas op de slotdag zal vallen in Engeland.

Liverpool juicht: titelstrijd spannend na penaltymisser Mahrez

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

Als Manchester City 'gewoon' had gewonnen zoals de vier voorgaande wedstrijden, dan het de champagne al koud kunnen zetten. Dan had het op de slotdag van de Premier League namelijk minimaal een voorsprong van drie punten en een doelsaldo van acht doelpunten in het voordeel. Een uitstekende uitgangspositie, maar die werd in het eerste bedrijf compleet uit handen gegeven tegen een van de stuntploegen dit seizoen.

Jarrod Bowen maakte zich in Liverpool heel erg geliefd, want hij nam twee treffers voor zijn rekening in het eerste bedrijf. Guardiola repareerde in de rust en zag Jack Grealish snel na de pauze de gelijkmaker maken. Via een eigen goal van Vladimir Coufal werd de stand gelijk getrokken en was de vraag of City toch stiekem al de officieuze titel zou kunnen vieren.

Daarvoor kreeg Riyad Mahrez dé uitgelezen kans, want vijf minuten voor tijd ging de bal voor Manchester City op elf meter. De Algerijn kon de druk echter niet aan, want hij zag zijn ingezet gestopt worden door Lukasz Fabianski. Als Liverpool, dat de laatste twee duels van Southampton en Wolverhampton Wanderers, alsnog de titel wint, moet het naast Bowen ook de Poolse goalie ene bloemetje sturen. Maar City heeft dat nog wel altijd in eigen hand, maar het zal de slotdag tegen Aston Villa – met Liverpool-legende Steven Gerrard aan het roer – beduidend minder gerust ingaan dan wanneer Mahrez wél gescoord had.

Reacties

Premier League

gerelateerd