Tagliafico looft Ten Hag en is eerlijk over toekomst: "Ik weet het niet"

16 mei 2022, 08:44

Nicolas Tagliafico heeft mogelijk zijn laatste wedstrijd voor Ajax gespeeld, al kan hij dat nog niet bevestigen. De vleugelverdediger was dit seizoen geen onomstreden basisspeler en hij heeft nog een eenjarig contract, waardoor de Amsterdammers hem wel moeten verkopen om nog iets aan hem te verdienen. De Argentijn durft echter niet te zeggen of hij weg gaat.

Als hij bij ESPN de vraag krijgt of hij zijn laatste wedstrijd voor Ajax heeft gespeeld, houdt hij de deur op een kier. "Van dit seizoen zeker. Mijn contract loopt nog een jaar door, dus ik weet het nog niet. Misschien wel, misschien niet. Ik blijf tot er besloten is dat ik moet gaan. Ik heb altijd gezegd dat ik wel naar een meer competitieve competitie wil. Ik zoek uitdagingen, wil blijven groeien. Maar een overstap komt er alleen als het voor iedereen gunstig is."

Tagliafico was de afgelopen seizoenen onomstreden, maar deze voetbaljaargang kreeg Daley Blind de voorkeur als linksback. De Argentijn kwam uiteindelijk alsnog tot 22 wedstrijden in de Eredivisie. "Ik heb niet zo veel gespeeld als in voorgaande seizoenen, maar het was heel nuttig om dit mee te maken om te groeien als persoon en mentaal. Dit was heel leerzaam", vertelt de Argentijn.

Erik ten Hag

Wat er met de toekomst van Tagliafico gaat gebeuren, is nog onzeker. Wel weet dat hij Erik ten Hag sowieso vertrekt uit Nederland. De verdediger is lovend over de trainer, die komend seizoen voor de spelersgroep staat bij Manchester United. "Het waren vier geweldige jaren, met prachtige wedstrijden. Ik heb veel van hem geleerd en wens hem veel succes."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen