''Ik kreeg het gevoel dat Ten Hag Timber op het lijstje heeft staan''

18 mei 2022 – Jurriën Timber was in het afgelopen seizoen de revelatie bij Ajax. De verdediger is niet meer weg te denken uit de Amsterdamse defensie en is ook een vaste klant in de Oranje-selectie. Het is echter nog maar de vraag of hij volgend seizoen nog speler is van Ajax. Timber staat naar verluidt in de belangstelling van onder meer Manchester United, de nieuwe club van Erik ten Hag. 

''Ik kreeg het gevoel dat Ten Hag Timber op het lijstje heeft staan''

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

Sky Sports wist het zelfs al zeker. Timber schijnt zich ook te mogen verheugen op interesse van Bayern München, maar een overstap naar de Premier League heeft zijn voorkeur. Hoewel Ajax er alles aan gelegen is om hem langer binnenboord te houden, heeft het er veel weg van dat hij Amsterdam deze zomer verlaat. Timber is overigens niet de enige Ajacied die volgens de geruchten in de belangstelling staat van Manchester United. ''In Manchester vallen de namen van meerdere Ajacieden nadrukkelijk'', vertelt Ajax-clubwatcher Johan Inan in de Voetbalpodcast van het Algemeen Dagblad. ''Afgelopen zaterdag, toen we met de schrijvende pers voor het laatst een uitgebreid persmoment hadden, hebben we Ten Hag nog gevraagd wat er waar is van de interesse in Antony en Timber.''

Wat volgde, was een opvallend antwoord. ''Toen hij nog Ajax-trainer was en wist dat hij bleef, zei hij vaak dat het voor die jongens goed is om in Amsterdam te blijven. Nu was bij Timber het antwoord dat hij bij Ajax zou kunnen blijven om zijn leiderschapskwaliteiten verder te ontwikkelen, maar aan de andere kant is hij zó goed dat andere impulsen hem ook heel goed kunnen doen'', citeert Inan Ten Hag. ''Daaruit kreeg ik toch een beetje het gevoel dat hij Timber op het lijstje heeft staan. Aan de andere kant hoor ik van andere bronnen ook weer dat Manchester United op dit moment nog niet met Ajax-spelers bezig is.'' 

Ten Hag kreeg in de voorbije weken meermaals de vraag of hij van plan is om Ajax-spelers mee te nemen naar Engeland. De oefenmeester vertelde dat daar in ieder geval geen afspraken over zijn gemaakt met de kampioen van Nederland. Inan denkt dat zo'n afspraak ook niet heel veel verschil zal maken. ''Zoals Ten Hag al zei: zowel voor Timber als Antony staan bijna alle Europese topclubs in de rij. Dan kan hij wel met Ajax de afspraak maken dat hij deze jongens met rust laat, maar dan gaan ze naar Real Madrid of Manchester City. Dan hadden ze net zo goed naar United gekund. En daarin begrijp ik Ten Hag ook wel'', besluit de clubwatcher. 

Lees ook: ''Als er spelers vertrekken, zullen er goede voor terugkomen''

Reacties

Ajax

gerelateerd