PSV baalt flink van resultaat Europa League-finale

19 mei 2022, 08:08   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

PSV heeft woensdagavond flink gebaald van de Europa League-nederlaag van Rangers. Door de nederlaag van Giovanni van Bronckhorst en zijn mannen treffen de Eindhovenaren mogelijk een veel zwaardere tegenstander in de voorronde van de Champions League komend seizoen. Door de zege van Eintracht Frankfurt wacht mogelijk zelfs een clash met scheidend coach Roger Schmidt.

Doordat Rangers niet rechtstreeks de Champions League ingaat met de Europa League-winst op zak, maar slechts de voorronde van het miljardenbal betreedt, krijgt PSV vermoedelijk namelijk een ongeplaatste status. De Schotse grootmacht heeft namelijk een hogere clubcoëfficiënt, waardoor PSV een plekje daalt in de orde en net aan de verkeerde kant van de streep komt. 

Alleen als AS Monaco dit weekend de derde plaats bemachtigt in de Ligue 1, dan is PSV alsnog zeker van een plekje bij de geplaatste ploegen. Op dit moment is de formatie van Myron Boadu nog de nummer twee van Frankrijk, met evenveel punten als Olympique Marseille – maar een beter doelsaldo van +4. In de laatste speelronde treft AS Monaco nog RC Lens, terwijl Marseille tegenover RC Strasbourg staat.

Lees ookGio grijpt naast Europa League na spannende strafschoppenserie

Als PSV niet meer als geplaatste ploeg de voorrondes van de Champions League ingaat, wacht een zware tegenstander. Dan treft het bijvoorbeeld Dinamo Kiev, Rangers of Benfica, waar Schmidt de nieuwe coach wordt. In het geval dat PSV alsnog de geplaatste status krijgt, rollen ploegen als Sturm Graz, FC Midjylland of Fenerbahce uit de bus.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

TomdB
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Bizar dat er voor die trap naar het hoofd geen rode kaart wordt gegeven...

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen