Driessen hekelt kritische blik Feyenoord op eigen jeugdopleiding

20 mei 2022 – De clubleiding van Feyenoord is overdreven kritisch geweest op de eigen jeugdopleiding. Dat is althans de mening van Valentijn Driessen in zijn column in De Telegraaf. Hij wees onder meer op het feit dat Feyenoord vermoedelijk met vier spelers uit de eigen jeugdopleiding aan de aftrap van de Conference League-finale tegen AS Roma zal staan.

Driessen hekelt kritische blik Feyenoord op eigen jeugdopleiding

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Hij ging er daarbij vanuit dat Tyrell Malacia en Justin Bijlow op tijd hersteld zijn van hun blessures, zoals het vooruitzicht nu ook is. 'Het betreft twee jongens die vanaf hun jongste jeugd bij Feyenoord rondlopen. Omdat ook Lutsharel Geertruida en Orkun Kökcü in de basis worden verwacht tegen AS Roma, levert de jeugdopleiding van de Rotterdammers vier finalisten af.' Daarbij is Rick Karsdorp, die de jeugdopleiding van Feyenoord doorliep en de finale in het shirt van Roma zal spelen, nog niet eens meegerekend.

'Het werpt een ander licht op Varkenoord en de daar werkende jeugdopleiders', ging Driessen verder. 'Zij kregen de laatste jaren veel kritiek te verduren. Van buitenstaanders, maar ook intern van onder andere de nieuwe technisch directeur Frank Arnesen. Er werd een duur bureau losgelaten op de jeugdopleiding. Alles moest en ging op de schop, want er deugde volgens de nieuwe bewindvoerders niets van op Varkenoord.'

Daar is de chef voetbal van De Telegraaf het dus niet mee eens. 'Onderhand speelt Slot de finale met vier jeugdexponenten. Tegelijkertijd is Feyenoord met Ajax hofleverancier van Oranje onder 17 jaar, dat groep B op het EK aanvoert. Met vijf Feyenoorders waarvan er vier voor hun tiende al in de opleiding zaten. Zo slecht was het blijkbaar niet gesteld met de jeugdopleiding op Varkenoord', concludeerde hij.

Verhoogde odds bij Jacks.nl: 22.23x je inzet als jouw team kampioen wordt!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Feyenoord

gerelateerd