Heracles-bestuur 'leeg' na pijnlijke degradatie: "Dat is niet gelukt"

22 mei 2022 – Rob Toussaint hield het zaterdagavond niet droog toen Heracles Almelo definitief degradeerde. De algemeen directeur bleef strijdbaar na het laatste fluitsignaal. De club heeft een duidelijk doel: na een jaar in de Keuken Kampioen Divisie moet de ploeg direct weer op het hoogste niveau actief zijn.

Heracles-bestuur 'leeg' na pijnlijke degradatie: "Dat is niet gelukt"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

"Ik ben leeg. In de vijftien jaar dat ik nu hier ben, is dit mijn club geworden. Maar ik geen wegloper, ik ben strijdbaar. We gaan de komende een plan maken om direct terug te komen. Nee, dat plan hadden we nog niet. Daar moeten we nu met z'n allen de schouders onderzetten", vertelt de bestuurder tegenover TC Tubantia.

Tim Gillessen
Technisch directeur Tim Gillessen baalt ook, zo vertelt hij voor de camera van ESPN. "Het voelt leeg en onwerkelijk. We klampten ons vast aan de laatste strohalm, omdat wisten we dat je er niet goed voorstond. De laatste dagen sta je ermee op en ga je ermee naar bed. En toch hoop je dat je het nog weet te draaien, maar dat is niet gelukt", aldus de oud-speler van de club.

De beleidsbepaler zette Frank Wormuth op straat na de reguliere competitie, maar dat heeft de club uiteindelijk niet in de Eredivisie te houden. "Of dit een goede keuze was? Dat weet je niet. Het gaat vandaag mis, maar het gaat al om de hele competitie. We hadden een punt te weinig. Het zit 'm dus ook niet alleen in deze week", doelt hij op beide nederlagen tegen Excelsior. De Rotterdammers wonnen met 3-0 en 1-3, waardoor die ploeg nog mag hopen op promotie.

Verhoogde odds bij Jacks.nl: 22.23x je inzet als jouw team kampioen wordt!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Eredivisie

gerelateerd