Heracles krijgt pittig seizoen: "Je kunt zomaar zesde worden"

22 mei 2022 – Gertjan Verbeek denkt dat het voor Heracles Almelo erg lastig wordt om direct terug te keren naar de Eredivisie. De ex-trainer van de Heraclieden ziet dat de Keuken Kampioen Divisie een sterk deelnemersveld krijgt. Heracles gaat volgens Verbeek dus niet gemakkelijk promoveren.

Heracles krijgt pittig seizoen: "Je kunt zomaar zesde worden"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

"Dat zie je aan De Graafschap, NAC Breda en Roda JC", aldus Verbeek bij ESPN. "Dat zijn allemaal ploegen die al een aantal jaren proberen om weer omhoog te komen. Ze hebben allemaal dezelfde doelstelling. Daar komen dit jaar PEC Zwolle, Willem II en Heracles daar bij. Dus je kunt ook zomaar zesde worden in dat rijtje. Iedereen heeft die ambitie. Er is ook nog een aantal ploegen dat denkt al rijp te zijn, bijvoorbeeld Almere City FC."

Verbeek ziet ook wat het grote euvel is voor de ploeg uit Almelo. "Heracles heeft juist de problemen om het doel te vinden, een gebrek aan scorend vermogen. Zeker na het wegvallen van Rai Vloet en Kai Sierhuis is dat een groot probleem. En vindt maar eens een goede spits die met Heracles in de Keuken Kampioen Divisie wil spelen. Die zullen ook begeerd worden door clubs uit de Eredivisie. Bij ADO had je bijvoorbeeld Thomas Verheydt, die er dit seizoen 36 heeft ingeschoten."

Hoe dan ook lijkt er veel te gaan veranderen in het Arve Asito. Verbeek stelt de positie van voorzitter Hans Bredewoud, algemeen directeur Rob Toussaint en technisch directeur Tim Gilissen ter discussie. "Er zullen heel veel dingen moeten veranderen in de organisatie. Met deze beleidsbepalers doorgaan, lijkt mij onmogelijk", vertelt Verbeek, die niet weet of Heracles gaat promoveren. "Ik hoop het, maar op die vraag kan ik geen antwoord geven."

Reacties

Keuken Kampioen Divisie

gerelateerd