Transfervrije Roos over toekomst: "Was al interesse uit Eredivisie''

23 mei 2022, 14:36   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De kans is groot dat doelman Kelle Roos deze zomer op zoek gaat naar een nieuwe uitdaging. Het contract van de keeper van Derby County, waarmee hij dit seizoen degradeerde uit de Championship, loopt af. Volgens Roos is het mogelijk dat hij komende zomer neerstrijkt op de Nederlandse velden. 

In gesprek met ELF Voetbal gaat de 29-jarige sluitpost uitgebreid in op zijn toekomst, die nog helemaal open ligt. "Ik neem geen haast met mijn beslissing. Het gevoel moet goed zijn. Gelukkig is er genoeg interesse vanuit verschillende competities, maar ik vind het belangrijk dat ik mijn ambities kwijt kan. Bij een club met een plan die stappen wil maken."

Roos kan er ook voor kiezen om bij Derby County te blijven. De club heeft volgens de doelman aangegeven graag met hem verder te willen, maar er is nog veel onzekerheid rondom de overname van The Rams. De club heeft financiele problemen, waardoor Roos in de afgelopen winterstop al bijna vertrokken was bij Derby County: "Zo konden ze nog meer financiële ruimte creëren. Er was interesse, ook uit de Eredivisie. Maar het kwam niet rond", aldus de doelman.

Komende zomer wacht naar alle waarschijnlijkheid wel een transfer voor Roos, al is het nog maar de vraag waar de doelman terecht gaat komen. "Die uitdaging kan ook zomaar in Nederland, België of Duitsland liggen, geeft de doelman aan. "Door de geboorte van onze zoon is Nederland voor mij natuurlijk wel interessanter geworden. Ik zou me best eens aan het Nederlandse voetbalpubliek willen tonen", besluit de Brabander.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen