Veel vertrouwen bij Van Persie: "Vaak zit mijn gevoel er niet ver vanaf"

24 mei 2022 – Robin van Persie ziet Feyenoord woensdagavond de finale van de Conference League spelen tegen AS Roma. De oud-voetballer had als parttime spitsentrainer een klein rolletje in dat succes, maar wilde daar zelf niet te veel op in gaan. Veel meer gaf hij de complimenten aan de andere betrokkenen.

Veel vertrouwen bij Van Persie: "Vaak zit mijn gevoel er niet ver vanaf"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

Daarbij gaat het uiteraard vooral over trainer Arne Slot, zijn staf en de spelers. "Als ik naar dit seizoen kijk, zie ik een heel duidelijk plan", begon Van Persie tegenover ESPN. "Af en toe kom ik langs voor een bak koffie en wat oefeningen. Dan zie ik een geweldige sfeer. Het is ook gebleken dat de jongens echt een houvast hebben aan dat concrete plan. Dat is ook vanuit mijn eigen ervaring als speler zo. Dat hebben Arne en zijn staf geweldig voor elkaar gekregen."

"Los van mijn functies, ben ik in de eerste plaats fan", ging Van Persie verder. "En dan is het gewoon superleuk om naar dit Feyenoord te kijken. Attractief, aanvallend, positief, dynamisch. Het is gewoon echt leuk. Natuurlijk win je niet alle wedstrijden, maar als je ziet van waar Feyenoord gekomen is en ziet hoe ze deze manier van spelen nu al een jaar lang hebben laten zien... Dat verdient sowieso al een supergroot compliment."

Lees ook: Mourinho lovend over Feyenoord: "Daar heb ik veel respect voor"

Mourinho
De trainer van de tegenstander, José Mourinho, is voor Van Persie geen onbekende. "Ik ben hem door de jaren af en toe tegengekomen, ja", lachte hij. "Ik verwacht dat ze gaan counteren. Daar hebben ze goede spelers voor, vooral voorin. Tammy Abraham heeft een goed seizoen, de andere jongens tikken ook lekker mee." Toch wilde hij het daar niet te lang over hebben. "Iedereen kent natuurlijk de speelstijl van Mourinho, maar ik ben heel blij dat Feyenoord z'n eigen speelstijl heeft."

Van Persie gelooft dan ook dat een goed resultaat er zeker in zit tegen het meer ervaren AS Roma. "Ik heb echt een heel goed gevoel - en vaak zit ik er niet heel ver vanaf. Hopelijk gaan we morgen een heel mooie wedstrijd zijn. Ik zie het echt met vertrouwen tegemoet. Een concrete voorspelling? 2-1 voor Feyenoord."

Reacties

Feyenoord

gerelateerd