Turkse burenruzie eindigt na verlenging in bekerwinst Sivasspor

26 mei 2022, 22:54   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Sivasspor heeft donderdagavond voor de eerste keer in de clubhistorie beslag gelegd op de Beker van Turkije. De middenmoter van de Süper Lig wist in de finale na verlenging af te rekenen met aartsrivaal Kayserispor. Het winnende doelpunt viel zeven minuten voor tijd.

Sivasspor en Kayserispor zijn al jaren grote rivalen en dus stond er in het Atatürk Olympic Stadium veel op het spel. In Istanbul kwam Kayserispor na 33 minuten spelen op een 1-0 voorsprong. Ramazan Civelek kreeg een afvallende bal voor zijn voeten en schoot kiezelhard raak. Door die treffer kon de 'thuisploeg' met een voorsprong aan de thee.

Na een uur spelen was Sivasspor vervolgens in staat om iets terug te doen. De defensie van Kayserispor slaagde er niet om de bal weg te werken en Aaron Appindangoyé profiteerde daar optimaal van door van dichtbij raak te schieten. Daar bleef het bij en dus bleek verlenging nodig. Daarin was Max Gradel de eerste die toesloeg. Hij schoot Sivasspor in het eerste deel met een geweldige uithaal op 1-2.

Kayserispor knokte zich terug en werd beloond met de gelijkmaker. Het tweede deel van de verlenging was net begonnen toen aanvoerder Ilhan Parlak met een knappe kopbal voor de 2-2 zorgde. Een strafschoppenserie leek een serieuze optie, maar daar dacht Moussa Konaté anders over. Hij was vlak voor tijd goed voor de 2-3 en dat was genoeg voor de eerste eindzege voor Sivasspor.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen