Transferweekje: leegloop Feyenoord, megadeals Bayern München

28 mei 2022, 14:50   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De transfermarkt is weliswaar nog gesloten, maar de zomer vol overgangen komt eraan en dus nemen de geruchten in de wandelgangen ook weer toe. Wat staat ons de zomerse transferperiode te wachten? Een overzicht van de meest aannemelijke, terugkerende geruchten en verhalen van de afgelopen zeven dagen uit binnen- en buitenland.

Leegloop Feyenoord

Na de Conference League-finale van Feyenoord kan het weleens zijn dat de Rotterdammers een leegloop tegemoet gaan. Van Philippe Sandler en Valentin Cojocaru werd deze week afscheid genomen, terwijl ook huurlingen Cyriel Dessers, Guus Til, Reiss Nelson vooralsnog zijn vertrokken – hoewel Feyenoord nog probeert om het trio te houden. Volgens VI's clubwatcher Martijn Krabbendam zijn Olympique Marseille en Manchester United concreet voor Tyrell Malacia, terwijl er ook veel belangstelling is voor Marcos Senesi, die ook nog eens een aflopend contract heeft in 2023. Op de achtergrond speelt er ook veel rondom Orkun Kökcü, waarmee er zomaar eens zes à zeven basisspelers kunnen verkassen. Bovendien werd Ramon Hendriks gelinkt aan een verhuurbeurt aan FC Utrecht. Wie kan Arne Slot behouden voor het komende seizoen?

Megadeals Bayern München

Bayern München is deze zomer flink aan het investeren geslagen. Noussair Mazraoui werd gratis opgepikt bij Ajax, waar het Ryan Gravenberch voor zo'n twintig miljoen euro ook gaat weghalen. Maar daar blijft het niet bij, want ook Sadio Mané (à dertig miljoen, aldus L'Équipe) staat hoog op het lijstje van Der Rekordmeister. De buitenspeler heeft al een besluit genomen, maar deelt die pas na de Champions League-finale. Als er ook nog een (potentiële) opvolger moet komen van Robert Lewandowski, wordt het een dure zomer voor de landskampioen van Duitsland. Mogelijk komen er nog wel inkomsten van Serge Gnabry, want volgens BILD is Real Madrid in hem geïnteresseerd.

Ambitieus FC Utrecht

Opnieuw waren de play-offs dit seizoen een tegenvallend seizoenstoetje voor FC Utrecht, maar ook niet voor het eerst in de laatste jaren tonen de Domstedelingen zich ambitieus. Onder Henk Fraser wordt er een nieuwe en andere weg ingeslagen, met het binnenhalen van talenten. Joshua Rawline (18), Taylor Booth (21) en Luuk Brouwers (24) werden al gepresenteerd, net als de meer ervaren Nick Viergever (32). Deze week werd duidelijk dat ook Calvin Raatsie (20) volgend seizoen onder contract staat in Utrecht, dat de optie in het contract van talent Rocco Robert Shein (die debuteerde in de selectie van Estland en gepromoveerd is naar de A-selectie) lichtte én de club gelinkt werd aan het huren van Feyenoord's Ramon Hendriks (20). Helpt het dat ditmaal het grote deel van de aanwinsten al vroeg binnengehaald is?

Lijstje aankopen Erik ten Hag

De contouren van het nieuwe Manchester United concreet laten nog even op zich wachten, maar wie de belangrijkste geruchten volgt, krijgt al een aardig idee. Sky Sports Duitsland kwam vrijdag met de naam van Christopher Nkunku (RB Leipzig). Volgens ESPN is Frenkie de Jong nog altijd het belangrijkste transfertarget van de Nederlandse coach, terwijl voor de posities achterin volgens transferspecialist Fabrizio Romano Jurriën Timber en Pau Torres in beeld zijn als versterking. Zoals hierboven benoemd staat ook Tyrell Malacia op het lijstje, maar volgens Corriere dello Sport is ook Alessandro Bastoni bekeken. Gezien de enorme hoeveelheid tegengoals is het niet gek dat Ten Hag achterin begint met de wederopbouw van Manchester United, dat Declan Rice volgens The Daily Mirror kan strepen. Hij zou bij West Ham United willen blijven. Wordt vervolgd!

Real Madrid wil portemonnee trekken voor Frans toptalent

Het mislopen van Kylian Mbappé hakte er vorige week flink in bij Real Madrid. Lang leek het niet de vraag óf, maar wannéér de Fransman bekend zou maken dat hij transfervrij de overstap ging maken van Paris Saint-Germain naar Real Madrid. Maar de aanvaller gaat helemaal nergens heen. Integendeel zelfs. Hij zette zijn krabbel onder een nieuw contract bij PSG en liet Real Madrid met lege handen achter. Maar de Spaanse landskampioen is niet van plan om er met de pakken bij neer te gaan zitten. Ze heeft haar pijlen inmiddels gericht op een andere smaakmaker uit de Ligue 1. Aurélien Tchouameni is een belangrijke kandidaat om het Madrileense middenveld van vers bloed te voorzien. De middenvelder van AS Monaco moet echter wel wat kosten, namelijk zo'n tachtig miljoen euro. Maar voor Real Madrid vormt dat geen struikelblok. De Madrilenen zijn de afgelopen jaren extra zuinig geweest op hun geld. 

Reacties

Jeuk
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

"Volgens VI's clubwatcher Martijn Krabbendam zijn Olympique Marseille en Manchester United concreet voor Tyrell Malacia." Bij mijn weten was het Olympique Lyon de concrete interesse had en niet Olympique Marseille of loop ik misschien achter?

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen