Prachtig: gevallen Nottingham Forest keert na 23 jaar terug in PL

29 mei 2022, 19:37   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Nottingham Forest keert na 23 jaar afwezigheid terug in de Premier League. De gevallen topclub won de finale van de play-offs op Wembley met 0-1 van Huddersfield Town. De beslissing viel door een eigen doelpunt van de negentienjarige Chelsea-huurling Levi Colwill. 

De finale tussen Huddersfield Town en Nottingham Forest was een wedstrijd tussen de nummers drie en vier van de reguliere competitie. Eerder in de play-offs hadden zij al afgerekend met respectievelijk Luton Town en Sheffield United. Waar Huddersfield in 2019 de laatste Premier League-wedstrijd speelde, was dat voor Nottingham Forest aanzienlijk langer geleden. De voormalig topclub, die 1979 en 1980 beslag legde op de Europacup I, degradeerde in 1999 en keerde sindsdien niet meer terug op het hoogste niveau.

Zondagavond kon dat dus wel weer gaan gebeuren. Tegen Huddersfield Town - waar Carel Eiting niet opgenomen was in de wedstrijdselectie - speelde het geen grootse wedstrijd, maar kwam het kort voor rust toch op voorsprong. Dat was te danken aan de van Chelsea gehuurde verdediger Levi Colwill, die een voorzet van James Garner op ongelukkige wijze hard achter zijn eigen doelman schoot. Zonder zelf ook maar één schot op doel te hebben genoteerd, ging Forest toch met een 0-1 voorsprong de kleedkamer in.

Deze verdween ook na rust niet meer van het scorebord, al zullen The Terriers menen dat zij recht hadden op meer. In de laatste twintig minuten claimden zij tot twee keer toe een strafschop, maar de scheidsrechter en de VAR beslisten anders. Even later klonk het laatste fluitsignaal en wist Forest het zeker: de club volgt Fulham en Bournemouth naar de Premier League.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen