Dallinga in tranen na promotie: "Nog nooit zo gek meegemaakt"

29 mei 2022, 22:14   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De beslissende wedstrijd die zondagavond promotie naar de Eredivisie opleverde was een heuse achtbaan voor Excelsior. Dat gold in het bijzonder ook voor Thijs Dallinga, die even tijd nodig had om alles te laten bezinken. Nadat de promotie was veiliggesteld, trof ESPN de topscorer in tranen aan in de catacomben. 

"Wat een avond zeg. Zo gek heb ik het nog nooit meegemaakt", begon Dallinga toen hij de microfoon voor zijn neus kreeg. "Eerst die penalty (de door hem gemiste strafschop bij een 0-0 stand, red.), dan kom je 3-0 achter, dan 3-3... Ik heb er echt geen woorden voor. Ik ben zo trots op dit team, het is echt niet normaal. We hebben het gewoon geflikt."

Na zijn gemiste penalty, na zo'n dertig minuten spelen, had Dallinga serieuze vrees dat hij zijn ploeg de promotie had gekost. "Dat is het kutste wat er is, als je in de finale mist", zei de geëmotioneerde spits, om daar met een lach aan toe te voegen: "Maar gelukkig kon ik in de 92e minuut nog binnenkoppen om een verlenging eruit te halen. En dan doen we dit... Echt niet normaal", herhaalde hij.

Dallinga erkende dat hij er flink doorheen zat. "Die 45 wedstrijden begin je wel te voelen aan het eind. Maar zo afsluiten is echt bizar. Ik denk dat het nog even moet bezinken, maar dat gaat wel goed komen vanavond."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen