Vitesse moet mogelijk op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer

30 mei 2022, 08:45

Vitesse ging zondagmiddag kansloos onderuit tegen AZ en komt daardoor volgend seizoen niet uit in Europa. Na afloop ging het echter vooral over de toekomst van Thomas Letsch en een aantal basisspelers. Dat Danilho Doekhi en Riechedly Bazoer de deur in Arnhem achter zich dichttrekken, staat vast. Maar wat gaat Letsch doen? De trainer weet het zelf ook nog niet. 

Vitesse was er alles aan gelegen om het seizoen goed af te sluiten. De Arnhemmers waren goed op weg. Het eerste duel met AZ in de finale van de play-offs voor Europees voetbal eindigde immers in een 2-1 overwinning. Maar in Alkmaar ging het al binnen de kortste keren mis. AZ was op stoom en nam al in de eerste helft afstand van Vitesse, dat weliswaar nog wel fel begon aan de tweede helft, maar na de 4-0 definitief het geloof in een mirakel verloor. Daardoor ging het seizoen, ondanks de topprestaties in de UEFA Conference League, toch een beetje als een nachtkaars uit. 

De Arnhemmers wachten een drukke zomer, waarin de selectie naar verwachting een metamorfose zal ondergaan. Maar wie staat er voor de groep? Letsch kon daar na afloop nog geen duidelijkheid over geven. ''Er is zoveel onduidelijk. Hoe gaat het verder, wat zal er gebeuren? Er zijn veel vraagtekens. Veel spelers gaan weg, Danilho Doekhi, Riechedly Bazoer, Eli Dasa en nog meer'', zei de Duitse oefenmeester bij Omroep Gelderland. Het is een lang en zwaar seizoen geweest voor Vitesse. Letsch zal tijd nodig hebben om alles op een rijtje te zetten. ''De trainer gaat eerst vakantie houden. Ik moet een beetje bijkomen en goed nadenken wat er allemaal gebeurt. Dan zien we wel verder.''

Kansloos

Over de wedstrijd was Letsch een stuk duidelijker. ''AZ was heel sterk en Vitesse was zwak'', aldus de trainer. ''Als je tegen AZ overeind wil blijven, moeten wij ons allerhoogste niveau halen. AZ was op alle fronten beter en gaat verdiend Europa in. Het is echt een topteam, ze hadden niet voor niks veel meer punten dan wij.'' Vitesse eindigde in het reguliere Eredivisie-seizoen op de zesde plaats. Geen slechte prestatie, al had er veel meer ingezeten. De Arnhemmers lieten het opvallend vaak liggen in de thuiswedstrijden tegen de 'kleinere' clubs, waaronder Willem II, Go Ahead Eagles en Sparta Rotterdam. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen