Nieuw hoofdstuk ADO-rellen: "Fan gooide honkbalknuppel in uitvak"

31 mei 2022, 12:40   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Supporters van ADO Den Haag lieten zich afgelopen weekend van hun slechtste kant zien, door na afloop van de verloren promotiewedstrijd tegen Excelsior het veld te bestormen. De ME moest eraan te pas komen om de orde te herstellen. Fans van ADO zochten vooral de confrontatie met supporters van de bezoekende club. Volgens Willem Vissers werd er zelfs met een honkbalknuppel gegooid.

Nadat de ME op het veld was geweest en de relschoppers had verdreven, kwam er nog één jongen richting het uitvak. "Hij kwam met een honkbalknuppel het veld op, vanaf Midden Noord", aldus Willem Vissers bij ESPN. "Hij gooide 'm zo hard mogelijk in het vak met uitfans en ging een beetje staan spugen. Hij werd overigens hardhandig aangepakt door eigen mensen, door supporters."

Vissers schrok zich rot. "Ik was plaatsvervangend bang. Ze schieten gewoon vuurwerkpijlen het vak in, dat is gewoon levensgevaarlijk. Dit zijn jongens van zestien, achttien jaar. Ze zijn ook nog eens laf, want toen de ME kwam gingen ze allemaal rennen."

Kenneth Perez denkt dat het einde zoek is. "Er is op dit moment geen houden aan, ik welk stadion dan ook", merkt de Deense analyticus. "Mensen willen gewoon wat geks doen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

HenkVoetbalbier
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

In China hebben ze een moois systeem. Camera's die gezichten meteen herkent. Mooi spul, is geen debiele hooligan meer onherkenbaar en kun je ze gericht uitsluiten van alles wat met sport te maken heeft. Aanpakken dat tuig.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen