Teun de Boer ziet Ajax ontsnappen aan tweede rode kaart na spijkerharde charge: 'Een héle rode rand!'

24 april 2024, 23:30
Foto: © ESPN

Volgens Teun de Boer kwam Ajax in de slotfase erg goed weg toen Anton Gaaei teruggefloten werd voor een overtreding op Julian Baas. De commentator van ESPN zag hoe de ingevallen verdediger zijn noppen hard op de enkel van de Excelsior-middenvelder plantte, maar ‘slechts’ geel in ontvangst nam. Niet alleen De Boer had een andere kleur kaart verwacht.

Te zien is hoe Gaaei te laat is en hard doorgaat op Baas, die zijn enkel lelijk lijkt te verzwikken. Na het zien van de herhaling schrikt De Boer: “Hij valt daar wel vól op de enkel van Baas! Een harde overtreding, waar Yannick van der Laan (videoscheidsrechter bij Ajax – Excelsior) zéker zijn blik nog op gaat werpen”, stelt de commentator.

Artikel gaat verder onder video

“Dit heeft een héle rode rand”, gaat De Boer verder. Ajax stond op dat moment al met tien spelers op het veld, omdat Steven Bergwijn in de eerste helft mocht inrukken na een overtreding op de doorgebroken Mimeirhel Benita. Hoewel de VAR wel naar het moment keek, volgde er geen rode kaart. “Je kunt niet zeggen dat Gaaei daar slecht wegkomt”, concludeert De Boer.

Op sociale media zijn de meningen harder over het rode kaart-moment van Gaaei. Velen stellen dat Ajax met negen man door had gemoeten na de harde overtreding van de Deen. Hieronder een bundeling van reacties op X.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Ronald de Boer verwijst Ajax-standpunt van Marco van Basten op pijnlijke wijze naar de prullenbak

Ronald de Boer is het niet met Marco van Basten eens dat er de afgelopen seizoenen te weinig talenten zijn doorgebroken bij Ajax.

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

 • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Deblauwe1
Link gekopieerd!
  6
  + 1
avatar

En weer wordt Ajax gespaard.

Klantenservice
Link gekopieerd!
  4
  + 1
avatar

Net op het moment dat je denkt dat de arbitrage in Nederland niet naar een nog lager niveau kan zakken 😅

Vlear
Link gekopieerd!
  3
  + 1
avatar

Dat de VAR voor de overtreding van Bergwijn, welke een stuk lichter was, van der Eijk wel naar het scherm riep stemde mij positief, Eindelijk een keer de VAR die de regels volgt. Maar die van Gaaei compleet ( bewust?) over het hoofd ziet heeft mij weer teruggezet, Dit was donker rood

Vlear
Link gekopieerd!
  0
  + 1
avatar

Nee, Gaaei zal zeker niet die enkel aan flarden willen trappen. Hij was eenvoudig weg te laat en liep dus het risico om zo'n overtreding te begaan. Zeker geen gevalletje van meelullen.

haike
Link gekopieerd!
  2
  + 1
avatar

maar wat als het andersom was geweest?? dan was hij er meteen al zonder te kijken er af gevlogen!! maar ik denk dat de scheidsrechters opdracht van de knjb hebben gekregen om ajaks nog niet verder in de stront te duwen!! kijk maar gisteren kijk maar tegen feyenoord! noem ik er vast 2! maar volgende keer die gaaie een keer vol op zijn enkels raken zodat ze net niet breken!!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen