Memphis looft Bergwijn en ziet ook spelen met Janssen wel voor zich

1 juni 2022, 07:30   Bijgewerkt: 1 juni 2022, 07:44

Memphis Depay kijkt ernaar uit om deze week met Oranje verder te werken aan het nieuwe systeem. Voor hemzelf betekent dat dat hij zijn weg moet zien te vinden in een tweespitsensysteem. Zijn mogelijke aanvalspartner zou daarbij de verrassend opgeroepen Vincent Janssen kunnen zijn. 

"Er moet sowieso nog op getraind worden", begon Memphis in De Telegraaf over het nieuwe 3-4-1-2-systeem waar Van Gaal deze weken verder op wil oefenen. "Maar de laatste jaren vind ik mijn weg wel bij het Nederlands elftal en probeer ik naar de ruimtes te zoeken waar ik belangrijk kan zijn voor het team. Als dat met dit systeem is, gaat dat wel goed komen. Ik denk dat we veel spelers hebben die in dit systeem passen."

Dat geldt bijvoorbeeld voor Steven Bergwijn, met wie het inmiddels goed klikt voorin. "Ondanks dat hij weinig minuten heeft gemaakt, is hij de laatste paar keer van grote waarde geweest. En daarvoor onder Koeman heeft hij ook al laten zien dat hij gevaarlijk kan zijn. Ik ben heel blij met hem. Steven is balvast en bewegelijk, sterk in de één-tegen-één en begint nu ook te scoren. Dat hebben we erbij nodig."

Vincent Janssen

Een andere optie in de voorhoede is - voor het eerst sinds lange tijd - Vincent Janssen. "Ik heb met hem gespeeld vanaf de Onder 15 en ook nog in Oranje onder Dick Advocaat en Danny Blind. Hij is een spits die balvast is en niet veel diep gaat. Dan zou het logisch zijn als ik om hem heen ga spelen. Het is leuk voor hem dat hij is opgeroepen en dat hij de kans krijgt om zichzelf te laten zien."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen