Gedrag ADO Den Haag-coach Franken in play-offs niet bestraft

3 juni 2022, 16:32   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De bij ADO Den Haag vertrokken Giovanni Franken krijgt geen straf voor zijn gedrag tijdens de play-offwedstrijd tussen zijn eigen ploeg en Excelsior op 29 mei 2022. De oefenmeester liet zich enorm gaan tegen het publiek, maar volgens de KNVB waren er verzachtende omstandigheden, die ervoor zorgen dat zijn handelen niet strafbaar was.

Dat blijkt uit vooronderzoek van de aanklager, die stelde dat Franken juist zelf een 'langere tijd is bedreigd en op discriminerende en op onheuse wijze is bejegend door een grote groep toeschouwers'. De aanwezigen zaten niet alleen op de tribune. 'Maar ook langs het veld, direct achter en rondom de dug-out', schrijft de KNVB op haar site. Ook dat heeft meegewogen in het oordeel dat er geen vervolg komt op de stafzaak. 

'De aanklager concludeert dat het geëmotioneerde gedrag van Franken richting (een gedeelte van) de toeschouwers daarop een reactie is geweest en heeft, gezien deze omstandigheden, besloten tot een sepot', valt er te lezen. Overigens moet ADO Den Haag nog wel altijd vrezen dat het na strafschoppen verloren duel nog een staartje krijgt.

Lees ookKuyt heeft Franken niet nodig: "In principe wil ik hem niet"

'Het vooronderzoek naar mogelijk gepleegde wanordelijkheden door toeschouwers gedurende en/of na de wedstrijd loopt nog', bevestigt de KNVB. Het wangedrag van de eigen fans kan nog weleens voor een vervelend staartje zorgen, aangezien alle regels aan de laars werden gelapt. Voor Franken was het overigens zijn laatste wedstrijd als hoofdtrainer: Dirk Kuyt is inmiddels aangesteld als zijn vervanger. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen