Van Gaal op fraai podium na interland tegen België

3 juni 2022, 21:07

Louis van Gaal (70) heeft met de Nations League-interland tegen België de derde plaats gepakt als het gaat om bondscoaches met de meeste interlands. De oefenmeester stond tot vrijdagavond op gelijke hoogte met voorgangers Bert van Marwijk en Marco van Basten (52 potjes), maar door het treffen met onze zuiderburen staat hij als de nummer drie op de lijst.

En de kans is aanwezig dat hij nummer twee, Dick Advocaat, nog wel gaat passeren – zeker als het WK in Qatar gunstig verloopt voor het Nederlands elftal. De Kleine Generaal stond namelijk 62 interlands langs de lijn als bondscoach van het Nederlands elftal. Van Gaal komt, los van de nog te plannen oefencampagne voor het WK, zeker nog tot 59 interlands met drie groepsduels in Qatar en nog drie Nations League-duels na vandaag. Met wat oefenpotjes en een aantal rondes door, is Advocaat nog in te halen.

Enigszins opmerkelijk: Advocaat is wel de bondscoach met de meeste overwinningen als coach (37 om 36 van de nummer koploper). Toch gaat de nummer één op de lijst, Bob Glendenning (82 interlands), ook met het WK in Qatar nooit meer ingehaald worden door Van Gaal. Alleen als ze Van Gaal ooit wéér zouden terugvragen, zou dat nog optioneel zijn.

Lees ookVan Gaal legt opstelling uit: "Ik moet daar rekening mee houden"

De inmiddels zeventigjarige Van Gaal was tussen 2000 en 2002 bondscoach van het Nederlands elftal, maar dat werd geen succes: hij liep het WK in Zuid-Korea en Japan mis. In 2014 ging het in Brazilië met de derde plaats veel beter, een prestatie die hij in Qatar hoopt te verbeteren. 

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen