Groot nieuws uit Spanje: 'Van Dijk kan de best betaalde verdediger ter wereld worden'

13 juni 2024, 22:49   Bijgewerkt: 14 juni 2024, 07:42
Foto: © Imago

Arne Slot moet vrezen dat hij na de zomer níet de beschikking heeft over Virgil van Dijk. De aanvoerder van Liverpool en het Nederlands elftal is op Anfield in het bezit van een volgend jaar zomer aflopend contract en zijn management heeft inmiddels gesprekken gevoerd met de algemeen directeur van Al-Nassr. Dat meldt het Spaanse Marca donderdagavond althans. De club uit Saudi-Arabië, waar Cristiano Ronaldo en Sadio Mané actief zijn, zou van Van Dijk de best betaalde verdediger ter wereld willen maken.

De beresterke verdediger van Liverpool bereidt zich momenteel met het Nederlands elftal voor op de start van het Europees Kampioenschap in Duitsland, maar in Spanje wordt er dus volop gespeculeerd over zijn toekomst. Marca schrijft donderdagavond, drie dagen voor de ontmoeting tussen Polen en Oranje in Hamburg, dat de algemeen directeur van Al-Nassr en het management van de speler elkaar hebben ontmoet. Al-Nassr zou een voorstel hebben gedaan dat van de voormalig verdediger van onder meer FC Groningen en Southampton de duurste verdediger ter wereld zou maken.

Artikel gaat verder onder video

Van Dijk is sinds januari 2018 speler van Liverpool. Hij droeg daarvoor het shirt van FC Groningen, Celtic en Southampton. Liverpool telde in 2018 bijna 85 miljoen euro neer voor zijn komst, waarmee hij in één klap de duurste verdediger ter wereld van dat moment werd. Van Dijk won als speler van Liverpool onder meer de Champions League (2019) en de landstitel (2020). Hij droeg in het voorbije seizoen de aanvoerdersband en was van cruciale waarde voor het elftal van de inmiddels vertrokken Jürgen Klopp.

De aanvoerder van Liverpool en Oranje deed Slot, de opvolger van Klopp, onlangs in gesprek met The Athletic nog de belofte dat hij de nieuwe hoofdtrainer met open armen zal ontvangen. Of dit betekent dat hij ook volgend seizoen nog het shirt van Liverpool draagt, zullen de komende maanden dus moeten uitwijzen.

Scoor maar liefst 50x je inzet als Ajax van FK Vojvodina wint!

Scoor maar liefst 50x je inzet als Ajax van FK Vojvodina wint!

 • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Storm
Link gekopieerd!
  8
  + 1
avatar

Best betaalde is nog altijd niet beste. En daar zit 'm de crux want zo goed is ie toch al een tijd niet meer vind ik. Maar goed, als je lekker kunt gaan cashen dan doe je dat.

Henkapestaart
Link gekopieerd!
  22
  + 1
avatar

Zit jij nog in 2023 ofzo? Van Dijk had een super seizoen. Vorig seizoen zou ik met je eens zijn maar dit seizoen is hij weer nummer 1. Net als rond 2020

Storm
Link gekopieerd!
  12
  + 1
avatar

Ik zit niet in 2023 nee. Ik vind hem gewoon minder. Zeker bij het NL Elftal.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen