Johan Derksen heeft geen vertrouwen in Oranje en brandt selectie volledig af

15 juni 2024, 09:18
Foto: © Talpa

Johan Derksen is niet overtuigd van de kwaliteit van de spelers van Oranje. Volgens de oud-voetballer bestaat het Nederlands elftal grotendeels uit middelmaat en zal de ploeg van Ronald Koeman geen hoge ogen gaan gooien op het EK.

“Ons team staat toch bol van de doorsnee voetballers”, begint Derksen bij Vandaag Inside Oranje. “Ik vind dat we een jonge, onervaren keeper (Bart Verbruggen, red.) hebben die bij Brighton nog nooit heeft kunnen overtuigen. Verder vind ik dat we heel veel spelers hebben van buitenlandse clubs die daar of mislukt zijn, of die daar geen vaste plaats hebben.”

Artikel gaat verder onder video

“We hebben niet één echte vedette die er bovenuit steekt”, gaat hij verder. René van der Gijp noemt de naam van Virgil van Dijk, maar daar gaat Derksen niet in mee. “Die vind ik ook op zijn retour. We hebben twee routiniers, Wijnaldum en Blind, die niks meer toevoegen. En als de spits, Memphis, niet scoort, dan komt Brobbey of Wout Weghorst erin. Dat is een teken dat de coach het niet meer weet.”

Vervolgens beginnen Wilfred Genee en Van der Gijp te lachen. “Zullen we gewoon niet gaan?”, vraagt laatstgenoemde schaterend. Derksen geeft vervolgens wel aan dat hij het beste met Oranje voor heeft. “Ik hoop dat ze Europees kampioen worden, want dat is goed voor de sfeer in dit land”, besluit hij.

Johan Derksen pessimistisch over selectie Oranje; René van der Gijp stelt voor om het EK te laten schieten.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Welke spelers van Oranje moet Koeman strafschoppen laten nemen?

Afgezien van Memphis Depay heeft Oranje een klein probleem. Al is er een Eredivisie-speler met 10 goals uit 10 penalty's.

Scoor maar liefst 50x je inzet als Ajax van FK Vojvodina wint!

Scoor maar liefst 50x je inzet als Ajax van FK Vojvodina wint!

 • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Kkorat swatcat
Link gekopieerd!
  16
  + 1
avatar

Derksen is al een tijdje over de houdbaarheidsdatum heen,John de Mol moet nu echt ingrijpen voordat het echt zielig wordt.

jeweetwel
Link gekopieerd!
  17
  + 1
avatar

Ben het wel met Johan eens. Winnen 2 niks zeggende potjes tegen de nummers 49 en 72 op de wereldranglijst en denken direct dat we het EK gaan winnen. Moet nog maar zien of ze het tegen Polen redden, Frankrijk gaat m.i. winnen van Nederland en dan wacht er nog een lastig potje tegen Oostenrijk...Hoop dat ik er naast zit maar vrees het ergste....

Beukie
Link gekopieerd!
  8
  + 1
avatar

Derksen, is toch die man die zelf niet verder is gekomen dan bij semi-amateurs te voetballen en hoofd redacteur van een roddelbladje was ? Ja die heeft er wel heel veel verstand van natuurlijk. Het telegraaf gehalte is weer volop aanwezig hoor, nu nog die andere mafkees Driessen erbij, dan kunnen ze elkaar weer bijvallen. Om het over die andere mafketels in het programmatje maar te zwijgen. trieste figuren

De_bal_is_rond
Link gekopieerd!
  30
  + 1
avatar

Dus alleen voormalig spelers van internationale topclubs hebben voetbalverstand en recht van spreken in deze wereld?........je kan veel van Johan zeggen, maar is hij is echter wel één van de weinigen die nog durft te zeggen wat hij denkt, in deze politiekcorrecte wereld..........maar goed, ik heb ook niet een al te beste indruk van het elftal, maar we zullen het er maar mee moeten doen

Beukie
Link gekopieerd!
  16
  + 1
avatar

Deze spelers hebben in ieder geval de ervaring met het spelen van grote toernooien. Het feit dat hij alles zegt, wil nog niet zeggen dat hij gelijk heeft, rond de jaren 30 vorig eeuw was er ook een die van alles liep te schreeuwen en waar de meute achteraan liep zonder zelf na te denken

De_bal_is_rond
Link gekopieerd!
  19
  + 1
avatar

@ Beuke - Derksen wordt goed betaald om zijn mening te geven, vervolgens zijn er talloze mensen welke graag luisteren naar wat hij te vertellen heeft........in hoeverre hij ''gelijk'' heeft, is subjectief voor ieder individu.......dat je vervolgens een Hitler vergelijking nodig hebt om kracht bij je woorden te zetten is buitengewoon triest

Beukie
Link gekopieerd!
  21
  + 1
avatar

Ik zie anders een grote overeenkomst bij zijn geschreeuw om mensen te overtuigen en dan voornamelijk de simpele van geest

De_bal_is_rond
Link gekopieerd!
  11
  + 1
avatar

De overeenkomst die jij ziet....is waarschijnlijk z'n snor

Beukie
Link gekopieerd!
  7
  + 1
avatar

Overeenkomst bij zijn geschreeuw, dus wat heeft dit met zijn snor te maken ??

Ajeto!
Link gekopieerd!
  28
  + 1
avatar

Ik kon de radiostilte van deze ouwe snark eigenlijk best wel waarderen.

Storm
Link gekopieerd!
  22
  + 1
avatar

Mensen afbranden is de grote hobby van Derksen. Van Driessen ook trouwens. Dat gezegd hebbend: ik heb zelf ook niet zo'n geweldige indruk van het NL Elftal, maar het is zo ongeveer het beste wat "we" te bieden hebben. Daar moet je ook gewoon eerlijk over zijn. Als je naar Duitsland kijkt zie je door de jaren heen steeds dezelfde kwaliteiten die ik bij Oranje mis: echte teamspirit, geen intern gezeik, speelplezier, goed voetballen en nooit opgeven. Dat zit er bij hun ingebakken. En natuurlijk is zo'n 5 - 1 tegen Schotland een overwinning tegen een "klein voetballand", maar Duitsers hebben "das gewisse etwas" dat Nederland gewoon niet in huis heeft.

Ajax 1960
Link gekopieerd!
  9
  + 1
avatar

Zonder Genee was Derksen nu gewoon een bejaarde uit Groloo. Alleen maar negativiteit en de tekst ik denk ik denk. Zo der Genee lag drs v.d Gijp 24 uur per dag op zijn bank.

gtsb
Link gekopieerd!
  13
  + 1
avatar

Ipv zien en horen wat derksen zegt beginnen mensen te zeiken over hem. Maar de man zegt wat heel veel mensen vinden . Iedereen wil dat oranje kampioen wordt maar als je realistisch bent . Dan mist nederland toch veel kwaliteit .

Beukie
Link gekopieerd!
  3
  + 1
avatar

Dus Derksen mag over iedereen een mening hebben en lopen zeiken, maar we mogen niets zeggen over dit fossiel

Beukie
Link gekopieerd!
  20
  + 1
avatar

In 1978 en 2010 liep het ook niet van van kwaliteit, maat werd toch de finale van het WK gehaald

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen