Haaland gepresenteerd bij Man City: "Is voor mij als speler perfect"

13 juni 2022 – Manchester City heeft de transfer van Erling Haaland wereldkundig gemaakt. De aanvaller was persoonlijk al een tijdje akkoord met de Engelse landskampioen en ook met Borussia Dortmund was redelijk snel een akkoord bereikt door een gelimiteerde transfersom in het contract. Nu is hij officieel gepresenteerd als nieuwe aanvalsleider. De 21-jarige spits tekent een vijfjarig contract.

Haaland gepresenteerd bij Man City: "Is voor mij als speler perfect"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

"Dit is een trotse dag voor mij en mijn familie", vertelt hij op de website van zijn nieuwe club. Met deze transfer treedt hij in de voetsporen van zijn vader, die eerder in het blauwe tenue speelde. "Ik heb altijd naar City gekeken en dat deed ik de afgelopen seizoenen met veel plezier. Je kunt niet anders dan hun speelstijl bewonderen, het is mooi en ze creëren veel kansen. Dat is voor mij als speler perfect."

De aanvaller denkt dat hij bij de Premier League-club een nieuwe stap kan zetten in zijn ontwikkeling.  "Er zitten zoveel spelers van wereldklasse in deze ploeg en Pep is een van de beste managers aller tijden, dus ik geloof dat ik op de juiste plek ben om mijn ambities waar te maken. Ik wil goals maken, prijzen winnen en verbeteren als voetballer. Ik ben er van overtuigd dat ik dat hier kan doen. Dit is een geweldige stap voor mij en ik kan niet wachten om in het voorseizoen aan de slag te gaan."

Technisch directeur Txiki Begiristain is op zijn beurt ook in zijn nopjes met de toptransfer. "We volgen Erling nu al een aantal jaren, dus we zijn verheugd hem hier naar Manchester City te brengen. Hij is een enorm talent en is de afgelopen seizoenen een van de beste spitsen van Europa geweest. Erling heeft alles wat we willen in een spits en we zijn er zeker van dat hij zal uitblinken in deze ploeg en dit systeem. We denken dat hij nog beter kan worden onder Pep."

Reacties

Premier League

gerelateerd