'Amsterdamse' Welshman: "Zijn contacten met Nederlandse clubs"

14 juni 2022, 12:02   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

James Lawrence is international van Wales, maar woonde een aantal jaar in Nederland. Hij vindt het jammer dat hij momenteel niet bij de nationale ploeg zit. Hij had graag gespeeld tegen Oranje. Nu kijkt hij de wedstrijd bij zijn ouders op de bank in Amsterdam.

Op zijn zestiende ging zijn moeder naar Nederland voor haar werk. Hij besloot met haar mee te gaan. Toen kwam hij in de jeugdopleiding van Ajax terecht. "Ik heb de jaren waarin je wordt gevormd als mens en voetballer, tussen je zestiende en tweeëntwintigste, in Nederland doorgemaakt", vertelt de inmiddels 29-jarige verdediger in gesprek met De Telegraaf. Twee jaar speelde hij in de jeugdopleiding van de Amsterdamse club. "Ik heb tactisch en technisch zoveel geleerd bij Ajax en later ook bij Sparta Rotterdam en RKC Waalwijk."

Elf interlands speelde hij tot dusver, maar nu ontbreekt hij dus. Uitgerekend als Nederland de tegenstander is. "Ik heb ook voor Oranje een plekje in mijn hart, al ligt mijn loyaliteit nu natuurlijk bij Wales. Bij een nationaal team kun je snel uit beeld raken en ik ben er nu twee interlandperiodes niet bij geweest, maar toch ben ik optimistisch over mijn kansen om in de WK-selectie te komen. Ik weet dat ik de kwaliteiten heb om erbij te zitten, als ik mijn niveau weer haal."

De verdediger is transfervrij na een periode bij Sankt-Pauli in Duitsland. Het is voor hem belangrijk om naar een club te gaan waar hij speelminuten kan krijgen, zodat hij weer in beeld komt bij de nationale ploeg. "Er zijn ook contacten met meerdere Nederlandse clubs. Ik ken door mijn opleiding de Nederlandse speelstijl goed en ik spreek ook de taal. Dat maakt me extra interessant voor Nederlandse clubs. Mijn ouders wonen in Amsterdam en ik heb daar ook mijn schoolvrienden, die ik nog regelmatig zie."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen