Belgen overtuigen niet, maar blijven in het spoor van Oranje

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

14 juni 2022 – België heeft zich dinsdagavond hersteld van het gelijkspel tegen Wales. De Rode Duivels waren met 0-1 te sterk voor Polen en blijven daardoor in het spoor van Oranje.  

Belgen overtuigen niet, maar blijven in het spoor van Oranje

Stort 20 euro bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Na de gênante vertoning tegen het Nederlands elftal was België er een paar dagen later alles aan gelegen om in het thuisduel met Polen een stuk beter voor de dag te komen. Maar de start was niet bepaald om over naar huis te schrijven. Integendeel zelfs. Robert Lewandowksi opende na een klein halfuur de score. De Polen konden hun voorsprong echter niet vasthouden en gingen er uiteindelijk met 6-1 vanaf. Ze hadden dinsdagavond dus nog wat recht te zetten. Maar de start was dit keer wél voor de Belgen.

Roberto Martínez had een aantal grote namen thuisgelaten voor het uitduel met Polen. Zo waren Kevin de Bruyne, Yannick Carrasco en Thomas Meunier allemaal niet van de partij. Ondanks hun afwezigheid openden de Rode Duivels na zestien minuten de score. Michy Batshuayi kopte de bal binnen op aangeven van Youri Tielemans. Het openingsdoelpunt gaf de Belgen vleugels. Ze leken een klein kwartier voor de pauze op 0-2 te komen. Eden Hazard wipte de bal fraai binnen, maar de captain deed dat in buitenspelpositie, waardoor het feestje niet doorging. De Belgen zochten desondanks met een voorsprong de kleedkamer op.

In de tweede helft gebeurde er lang niet zo heel veel noemenswaardig. Maar daar kwam in de slotfase verandering in. Polen ging in de laatste minuten nog nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker. Zo moest Simon Mignolet alles uit de kast halen om Karol Swiderski van het scoren te houden. Diezelfde Swiderski raakte niet lang daarna nog de paal. Daar kwamen de Rode Duivels, die zelf bar weinig creëerden in de tweede helft, dus heel goed weg. Het bleef uiteindelijk bij 0-1, waardoor België op zeven punten komt uit vier wedstrijden. De achterstand op het Nederlands elftal blijft drie punten. Het verschil leek heel even nog maar één punt te worden, ware het niet dat Memphis Depay in Oranje in extremis alsnog naar de overwinning op Wales schoot. 

  • Senegal - Nederland, actie Adv

    Maak een account bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!

    Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

  • Reacties

    WK 2022

    gerelateerd