Voormalig aanvoerder Rusland uit opvallende kritiek op Kremlin

16 juni 2022, 21:31

Igor Denisov heeft zich publiekelijk uitgesproken tegen de oorlog in Oekraïne. De voormalig aanvoerder van de Russische nationale ploeg vreest dat hij zijn kritiek op het Kremlin duur moet bekopen.

In een interview met het YouTube-kanaal Nobel van de Armeens/Russische sportjournalist Nobel Arustamyan noemt Denisov de Russische inval in Oekraïne 'rampzalig' en 'verschrikkelijk'. "Ik weet niet of ik hiervoor in de cel beland of wordt vermoord, maar ik zeg het zoals het is", aldus de voormalig voetballer, die tussen 2012 en 2016 captain van het Russische elftal was.

Denisov heeft naar eigen zeggen president Vladimir Poetin in een brief verzocht de oorlog te stoppen. Ook heeft hij op dag drie of vier van de oorlog een video-boodschap opgenomen. "Ik heb op mijn knieën om vrede gevraagd. De video heb ik overal aangeboden, maar geen enkel medium wilde het uitzenden", aldus Denisov, die voor het verspreiden van 'nepnieuws' een gevangenisstraf tot vijftien jaar riskeert.

De kritiek van Denisov kan dus flinke gevolgen voor hem hebben. De voormalig speler van onder meer Zenit St. Petersburg, Dinamo Moskou en Lokomotiv Moskou zegt 'een beetje bang' te zijn. "Maar ik moet dit zeggen, ik ga me niet verbergen."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen