Chelsea laat Lukaku voor forse huursom terugkeren naar Inter

21 juni 2022 – Romelu Lukaku maakte een jaar geleden voor 115 miljoen euro de overstap van Chelsea naar Internazionale. Nu staat hij op het punt om op huurbasis de omgekeerde weg te bewandelen. Diverse media melden dat de clubs een akkoord hebben bereikt over de overgang van de 29-jarige spits.

Chelsea laat Lukaku voor forse huursom terugkeren naar Inter

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Internazionale betaalt acht miljoen euro (plus twee miljoen aan bonussen) om Lukaku een seizoen te huren van Chelsea. Mocht de Italiaanse club de landstitel winnen, dan komt daar nog eens vier à vijf miljoen euro bij. In de overeenkomst is geen (verplichte) koopoptie opgenomen. Chelsea zal een percentage van het salaris van Lukaku blijven betalen.

Chelsea brak vorig jaar zomer zijn clubrecord door Lukaku voor 115 miljoen euro op te halen bij Inter. De samenwerking is echter niet geworden van wat alle partijen ervan hadden verwacht. Lukaku was onder Thomas Tuchel niet zeker van een basisplaats en maakte in alle competities 'slechts' vijftien doelpunten. Ter vergelijking: een seizoen eerder scoorde de spits dertig keer voor Inter.

Al in december maakte Lukaku duidelijk niet gelukkig te zijn met zijn situatie in Londen. Ook flirtte hij toen met een terugkeer naar Inter. "Ik heb altijd gezegd dat Inter in mijn hart zit en ik hoop oprecht dat ik op een dag terugkeer", zei de spits, die in principe ploeggenoot wordt van Denzel Dumfries en Stefan de Vrij. De Nederlandse verdedigers beschikken over een doorlopend contract, maar worden zo nu en dan wel in verband gebracht met een transfer naar een andere club.

Dybala
Inter gaat naast Lukaku waarschijnlijk ook Paulo Dybala aantrekken. De Argentijnse aanvaller kreeg geen contractverlenging bij Juventus en is dus gratis op te pikken. Italiaanse media melden dat de club en speler een akkoord naderen.

Verhoogde odds bij Jacks.nl: 22.23x je inzet als jouw team kampioen wordt!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Premier League

gerelateerd