RB Leipzig slaat grote slag: sterspeler tekent nieuw contract

23 juni 2022, 11:16

RB Leipzig heeft uitstekende zaken gedaan. De nummer vier van het afgelopen seizoen in Duitsland heeft sterspeler Christopher Nkunku langer aan zich weten te binden. De Fransman, onlangs nog uitgeroepen tot beste speler in de Bundesliga, heeft zijn contract verlengd tot medio 2026.

Robert Lewandowski maakte dan wel 41 doelpunten, maar Nkunku was in het afgelopen seizoen toch echt de grote uitblinker in de Bundesliga. Hij kwam in 33 van de 34 competitiewedstrijden in actie, scoorde twintig keer en verzorgde ook nog eens veertien assists. Ook in de Champions League was hij ontzettend goed op dreef. Hoewel RB Leipzig Manchester City en Paris Saint-Germain voor zich moest dulden, was Nkunku goed voor zeven doelpunten en twee assists. In de Europa League maakte hij er vervolgens ook nog vier.

Nkunku zijn prestaties bleven natuurlijk niet onopgemerkt. Begin dit kalenderjaar debuteerde hij in de Franse nationale ploeg, waarvoor hij inmiddels zes keer in actie kwam. Hij leek zijn topseizoen te bekronen met een transfer. Paris Saint-Germain werd genoemd als mogelijke nieuwe bestemming. Maar zover komt het dus niet. Nkunku blijft RB Leipzig trouw. Zijn contract liep in eerste instantie nog door tot 2024, maar daar zijn nu dus twee seizoenen bij opgekomen. Daarmee heeft RB Leipzig, waar Brian Brobbey momenteel ook nog onder contract staat, een serieuze slag geslagen.

Titelstrijd

RB Leipzig eindigde in het afgelopen seizoen weliswaar op negentien punten van kampioen Bayern München, maar hoopt komend seizoen serieus de strijd aan te gaan met de recordkampioen, die zich wel al flink roerde op de transfermarkt. Bayern München haalde Noussair Mazraoui en Ryan Gravenberch op bij Ajax en kondigde woensdagmiddag de komst van Sadio Mané aan. RB Leipzig liet ook al van zich horen: Xaver Schlager werd voor twaalf miljoen euro overgenomen van VFL Wolfsburg en Janis Blaswich maakte transfervrij de overstap van Heracles Almelo. Leipzig zou inmiddels ook geïnteresseerd zijn in Ajacied Edson Álvarez. 

Lees ook: 'Ajax wil alleen de jackpot: 80 miljoen voor Antony

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen