Slot: "Ik hoop dat Malacia de laatste is, maar vraag of dat reëel is"

26 juni 2022 – Arne Slot kreeg zondag een fraaie beloning voor zijn succesvolle eerste jaar bij Feyenoord. De trainer werd door zijn collega's van andere clubs verkozen tot coach van het jaar en ontving daarvoor de Rinus Michels Award. De trotse winnaar sprak vervolgens uitgebreid met ESPN.

Slot: "Ik hoop dat Malacia de laatste is, maar vraag of dat reëel is"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

"Als je kijkt hoe de andere genomineerden gepresteerd hebben, was het nog geen uitgemaakte zaak", zei hij over de uitverkiezing. "Erik ten Hag die weer kampioen werd, Ron Jans met een geweldig seizoen bij FC Twente en Kees van Wonderen en Joseph Oosting die met clubs die niet de allergrootste begroting hebben, zwaar boven verwachting hebben gepresteerd. De enige manier om dan te winnen, was door zelf met mijn club een unieke prestatie neer te zetten. Ik denk dat dat met de finale in Tirana wel gelukt is."

Slot gaf daarbij aan dat hij niet weet of de prestaties van Feyenoord in de Conference League de enige reden zijn dat hij met de prijs naar huis ging. "Ik weet niet waar ze naar gekeken hebben. Je hoopt als trainer stiekem dat je collega's en andere mensen ook kijken naar de speelwijze, en niet alleen naar de resultaten. Maar ik kan natuurlijk niet in de hoofden van alle andere 38 trainers kijken. Ik hoop in ieder geval stiekem dat het ook iets met de speelwijze te maken heeft", zei de trainer, die overigens erkende dat de goede prestaties in zijn debuutseizoen hem 'wel een beetje' verbaasd hebben.

Lees ook: Slot verkozen tot coach van het jaar; nog twee andere prijzen uitgereikt

Hoe Slot het seizoen een goed vervolg gaat geven? "Door alles bij elkaar te houden", lachte hij. "Dat is sowieso al niet gelukt, want we hadden ook een aantal spelers gehuurd. Dat zijn de consequenties van onze financiële positie vorig seizoen. Dat we nu goed gepresteerd hebben, betekent ook dat spelers populair worden en de aandacht van andere clubs trekken. Dat lijkt in het geval van Malacia al redelijk concreet te zijn. Ik hoop dat hij de laatste is, maar het is de vraag of dat een reële hoop is", besloot Slot, die gezien de financiële situatie van Feyenoord het antwoord op die vraag al leek te weten. 

Lees ook: Haalt Slot oude AZ-bekenden naar Feyenoord? "Altijd op zoek"

Verhoogde odds bij Jacks.nl: 22.23x je inzet als jouw team kampioen wordt!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Feyenoord

gerelateerd