'Turkse topclub bespaart Weghorst seizoen in de Championship'

27 juni 2022, 08:00

Wout Weghorst lijkt deze week een fraaie transfer te gaan maken. De 29-jarige spits staat namelijk op het punt om Burnley in te ruilen voor Besiktas. Weghorst wil na de degradatie graag vertrekken bij zijn Engelse werkgever en vliegt snel naar Turkije.

Het was al een tijdje bekend dat Besiktas graag in zee wil gaan met Weghorst. De spits gaf op zijn beurt al meerdere keren aan geen zin te hebben om met Burnley op het tweede niveau van Engeland te spelen. Volgens het Turkse medium Fanatik is Besiktas van plan hem eerst een seizoen te huren. Daarna kunnen de Turken hem voor acht miljoen euro definitief overnemen van The Clarets.

Weghorst hoeft naar verluidt niet op een houtje te bijten in Istanbul. Er wordt namelijk gemeld dat hij bij Besiktas 3,2 miljoen euro gaat verdienen. Door een clausule in zijn contract bij Burnley hoeft Besiktas geen huursom te betalen. Met Weghorst in de gelederen hoopt Besiktas op een beter seizoen dat het afgelopen voetbaljaar. Toen eindigde de topclub op de teleurstellende vijfde plek in de Süper Lig.

Voor de ervaren spits wordt dit zijn derde avontuur in het buitenland. Weghorst was namelijk al te bewonderen bij het Duitse VfL Wolfsburg en speelde het afgelopen half jaar dus in Engeland bij Burnley. De ex-speler van FC Emmen, Heracles Almelo en AZ hoopt in Turkije goed in beeld te blijven bij bondscoach Louis van Gaal. Aan het einde van dit jaar wil de Tukker immers graag mee naar Qatar.

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen