Oranje Leeuwinnen rechten de rug en boeken belangrijke zege

28 juni 2022 – De Oranje Leeuwinnen hebben zich dinsdagavond deels hersteld van de gevoelige 5-1 nederlaag tegen Engeland. Het omstreden WK-kwalificatieduel met Belarus werd, achter gesloten deuren, met 3-0 gewonnen. Daardoor gaan de dames voorlopig aan kop in hun kwalificatiegroep.

Oranje Leeuwinnen rechten de rug en boeken belangrijke zege

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Lang had het er veel van weg dat de ontmoeting tussen Oranje en Belarus niet gespeeld zou worden. Na de Russische inval van Oekraïne besloot de KNVB in eerste instantie niet in actie te komen tegen Rusland en Belarus, dat betrokken is bij de oorlog. Maar begin vorige maand kwam de voetbalbond tot de conclusie dat een boycot voorlopig geen effect heeft, omdat andere landen wel tegen Belarus speelden. Daardoor dreigden de WK-kansen van de Oranje Leeuwinnen flink af te nemen.

De thuiswedstrijd tegen Belarus moest in ieder geval gewonnen worden om in het spoor te blijven van IJsland, dat de minste verliespunten heeft in de kwalificatiegroep. De Oranje Leeuwinnen verschenen gemotiveerd aan de aftrap. Ze hadden immers nog wat recht te zetten na de pijnlijke nederlaag tegen Engeland van afgelopen vrijdag. Goed nieuws voor bondscoach Mark Parsons was de rentree van Vivianne Miedema. De topschutster was tegen Engeland nog invaller, maar begon in de lege Grolsch Veste 'gewoon' weer aan de aftrap. Het was echter niet Miedema, maar Jill Roord die na dertien minuten de score opende.

Wie dacht dat de Leeuwinnen na de vroege openingstreffer de doelpunten aaneen zouden rijgen, kwam bedrongen uit. Aan kansen weliswaar geen gebrek voor Oranje in de eerste helft, maar het duurde lang voordat de 2-0 een feit was. Sterker nog, die viel 'pas' na een uur. Aniek Nouwen kopte de Leeuwinnen op een comfortabele voorsprong. Na 65 minuten besloot Parsons Miedema en doelpuntenmaakster Roord naar de kant te halen. Komende zaterdag staat namelijk nog de vriendschappelijke ontmoeting met Finland op het programma, tevens de generale voor de eerste EK-wedstrijd tegen Zweden.

De Oranje Leeuwinnen hoopten in het restant van de tweede helft de score nog te kunnen uitbreiden en zo verder aan het zelfvertrouwen te werken. Gescoord werd er uiteindelijk nog één keer. Lineth Beerensteyn maakte een paar minuten voor het einde de derde treffer van de avond. Daarmee bepaalde de invalster de eindstand op 3-0. De ploeg van Parsons wipt dankzij de overwinning tijdelijk over IJsland heen. Het verschil tussen beide ploegen bedraagt nu twee punten, maar de IJslandse dames hebben nog een wedstrijd tegoed.

Verhoogde odds bij Jacks.nl: 22.23x je inzet als jouw team kampioen wordt!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Eredivisie

gerelateerd