Leeuwinnen ambitieus: "Als we in de kwartfinale eruit gaan hebben we gefaald"

2 juli 2022 – Hoewel de voorbereiding op het EK vrouwenvoetbal voor de Leeuwinnen verre van vlekkeloos verloopt, zijn de verwachtingen bij de speelsters nog 'gewoon' hooggespannen. "Als we in de kwartfinale eruit gaan hebben we gefaald", stelt Jill Roord.

Leeuwinnen ambitieus: "Als we in de kwartfinale eruit gaan hebben we gefaald"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Dat doet ze tegenover Voetbal International. "Er zijn vijf à zes teams die de titel kunnen pakken. Daar zitten wij bij, Spanje, Engeland, Frankrijk, Duisland en Zweden doet ook altijd mee", aldus Roord, die denkt dat de Leeuwinnen verder zijn dan toen het EK in eigen land gewonnen werd in 2017. "Maar dat geldt voor de andere teams ook, het voetbal heeft zich enorm ontwikkeld."

Met alle kritiek die er recent is op de nationale ploeg van Nederland, kan ze niet veel, zo vertelt ze tegenover RTV Oost. "We weten dondersgoed wanneer iets beter moet of niet goed is in het team. En wanneer we ons zorgen moeten maken. Volgens mij hebben wij heel veel kwaliteit en ervaring en hebben we heel veel vertrouwen in het toernooi. Wat er geschreven en gezegd wordt, laten we links liggen", aldus de aanvalster.

Lees ook'Parsons voert een strijd bij Leeuwinnen die hij niet meer kan winnen'

Dat er meer druk ligt dan in 2017 is wel duidelijk, weet Roord. "Het grootste gedeelte zit er al jaren bij. De onbevangenheid is er niet meer. Er komt nu wat druk bij kijken, maar dat is ook wel weer leuk en dat ligt ons ook wel", zei de speelster van VfL Wolfsburg. Met Zweden, Zwitserland en Portugal wacht een zware poulefase, vooral die eerste tegenstander is gelijkwaardig. "Die andere twee wedstrijden moeten we winnen", vindt Roord.

Verhoogde odds bij Jacks.nl: 22.23x je inzet als jouw team kampioen wordt!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Eredivisie

gerelateerd