PSV heeft Luuk de Jong binnen na 'stevige onderhandelingen'

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

2 juli 2022 – Luuk de Jong (31) is officieel terug bij PSV. De sterke spits had al een persoonlijk akkoord bereikt met de Eindhovenaren, maar inmiddels is de deal definitief rond. Er wordt zo'n drie miljoen euro voor hem overgemaakt en de aanvaller tekent een contract tot en met 2025 in het Philips Stadion. "Daar waren stevige onderhandelingen met Sevilla voor nodig en vrijdagavond ontstond er gelukkig een doorbraak."

PSV heeft Luuk de Jong binnen na 'stevige onderhandelingen'

Inzetten op voetbal? Trap af op Jacks.nl en scoor een gratis bet tot €50!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Dat heeft PSV zaterdagmiddag bekend gemaakt. "Ook vorig seizoen hebben we een poging gewaagd om Luuk terug naar PSV te halen. Ik ben blij dat het nu wel gelukt is", reageert technisch directeur John de Jong op de clubsite. "Luuk brengt ons ervaring, leiderschap en doelpunten en kan maandag al mee naar Duitsland om zich met de selectie voor te bereiden."

Hoewel hij zaterdagmiddag al op het trainingsveld stond, was de deal formeel eerst nog niet beklonken. Niet veel later gebeurde dat alsnog, al zal hij zaterdagmiddag tijdens de oefenwedstrijd in Brugge nog niet tot het keurkorps van PSV behoren. Het wordt zijn zesde seizoen namens de Eindhovenaren, voor wie hij eerder 204 officiële wedstrijden speelde en 112 doelpunten maakte en 56 assists gaf.

Lees ook: In dit fraaie rijtje kan De Jong stijgen bij terugkeer in Eindhoven

Luuk de Jong terug bij PSV
"Ik ben weer thuis. Zo voelt het echt", reageert de aanvaller op zijn transfer. "Samen kunnen er dit seizoen mooie dingen gebeuren. In alle jaren dat ik hier speelde, zijn we voor de titel gegaan. Het lijkt me logisch dat ik dat weer wil doen. Daarnaast wil ik met PSV de Champions League in. Het is fantastisch om op dat podium te kunnen voetballen."

Om het miljardenbal te bereiken werden er naast De Jong al diverse spelers naar Eindhoven gehaald. Xavi Simons, Ki-Jan Hoever, Walter Benitez en Boy Waterman waren de spelers die aangetrokken werden. "De club is iets heel moois aan het neerzetten en daar wil ik onderdeel van uitmaken. Het voelt alsof er hier iets moois staat te gebeuren", aldus de ambitieuze De Jong, die eerder voor onder meer FC Barcelona, Sevilla en Borussia Mönchengladbach speelde. 

Inzetten op voetbal? Trap af op Jacks.nl en scoor een gratis bet tot €50!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

PSV

gerelateerd