RKC Waalwijk
1 – 0
Sparta

FC Barcelona heeft beet en vindt Gamper-tegenstander in Mexico

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

5 juli 2022 – FC Barcelona is er dan toch in geslaagd om een tegenstander te vinden voor de wedstrijd om de Gamper Cup. De Catalanen zouden het in eerste instantie opnemen tegen AS Roma, maar de Conference League-winnaar zette daar een streep doorheen. Ook AC Milan had geen trek in de oefenwedstrijd in Spotify Camp Nou, waardoor de keuze uiteindelijk is gevallen op een club uit Mexico.

FC Barcelona heeft beet en vindt Gamper-tegenstander in Mexico

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

FC Barcelona maakt dinsdagavond bekend dat het Mexicaanse Club Universidad Nacional, beter bekend als Pumas UNAM, op 7 augustus de tegenstander is in de wedstrijd om de Gamper Cup, die door Barça traditioneel wordt gespeeld in de aanloop naar de competitiestart. AS Roma leek in eerste instantie op 6 augustus de tegenstander te worden, maar de Italianen zetten recentelijk zelf een streep door de wedstrijd omdat ze zich anders niet optimaal konden voorbereiden op de seizoensstart. In de media werd beweerd dat AS Roma geen trek had in een reis naar Barcelona omdat de FC een groot voorstander is van de Super League.

Lees ook: 'Roma zegde onder druk van Al-Khelaïfi af voor duel met Barça'

Na de afzegging van AS Roma klopte FC Barcelona volgens Spaanse media aan bij AC Milan, maar ook bij de nummer één van Italië in het afgelopen seizoen kreeg de Catalaanse grootmacht nul op het rekest. Naarmate het langer duurde voordat er een vervanger van AS Roma werd gevonden, hoe groter het vraagteken achter de Gamper Cup werd. Maar FC Barcelona heeft nu dus toch een club weten te strikken. Op papier niet de mooiste tegenstander, maar daar zullen ze in Catalonië maling aan hebben.

Pumas UNAM staat volgens FC Barcelona bekend om haar goede jeugdopleiding, 'één van de beste in Mexico'. Hugo Sánchez is het bekendste jeugdproduct. Hij kwam in zijn loopbaan als speler uit voor onder meer Atlético en Real Madrid. Pumas UNAM eindigde in het afgelopen seizoen op de elfde plaats in de Mexicaanse competitie. Het is inmiddels al begonnen aan het nieuwe seizoen in Mexico. Op de eerste speeldag werd er met 1-1 gelijk gespeeld tegen Tijuana.

FC Barcelona Femení
Het was overigens de bedoeling dat op 6 augustus eerst het dameselftal van FC Barcelona zou aantreden, alvorens de heren hun opwachting zouden maken. Ook FC Barcelona Femení zou het opnemen tegen AS Roma, maar daar ging dus ook mooi een streep doorheen. De Catalaanse grootmacht is er echter in geslaagd om ook voor de dames een nieuwe tegenstander te vinden. Barça Femení neemt het nu op 8 augustus, een dag later dan de heren, op tegen Montpellier. Die wedstrijd wordt niet in Spotify Camp Nou, maar Estadi Johan Cruyff gespeeld. 

Speel je favoriete casino games op Jacks.nl. Meld je aan met een 100% welkomstbonus tot €100!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Eredivisie

gerelateerd