Hamstra doet belofte aan Ajax-fans: "We zijn nog niet klaar"

8 juli 2022, 17:37   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Ajax presenteerde vrijdag aanvaller Steven Bergwijn als eerste grote zomeraanwinst. Ook de komst van Owen Wijndal zit in de pijplijn voor de Amsterdammers, maar technisch directeur Gerry Hamstra belooft aan de achterban van de regerend landskampioen dat er nog meer in het vat zit in deze window.

"Natuurlijk zijn we nog niet klaar", vertelt Hamstra op de clubsite van Ajax. "We proberen zo veel mogelijk onze eigen groep bij elkaar te houden, omdat we als ambitie hebben om hoge ogen te gooien op nationaal én internationaal niveau. We gaan proberen om nog een kwaliteitsinjectie te doen, dus het gaat gewoon door. Voor technische mensen zijn dit de mooiste en meest boeiende weken."

Een van de spelers waar Hamstra op doelt met het bijeenhouden van de huidige selectie, is verdediger Lisandro Martinez. Er is heel veel belangstelling voor de Argentijn, voor wie Manchester United inmiddels vijftig miljoen (!) euro over zou hebben. Ook Arsenal volgt de verrichtingen van de verdediger op de voet. Verder staan ook Antony, Nicolas Tagliafico en Edson Alvarez in wisselende belangstelling.

Lees ookAjax ontvangt bod van 50 miljoen euro op Lisandro Martínez

H2 bij Ajax

Samen met Klaas-Jan Huntelaar is Hamstra verantwoordelijk voor het transferbeleid bij Ajax, na het vertrek van Marc Overmars. "Het is altijd teamwork bij transfers, dat doe je met zijn allen. Het is mooi dat daar zoveel mensen bij betrokken zijn. Iedereen leeft mee en dan zie je ook hoe groot de club is. Het was een mooi proces met een boeiend eindresultaat", doelt hij op het aantrekken van Bergwijn, wat in zijn ogen een 'topspeler' is.

"Iedereen weet dat we op zoek zijn naar aanvallende versterkingen en met Steven hebben we een jongen die op meerdere posities uit de voeten kan", legt Hamstra de transfer van meer dan dertig miljoen euro uit. "We zijn al eerder met hem bezig geweest, dus zijn erg blij dat hij er nu uiteindelijk is."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen