Opstelling PSV: officieus debuut Til, De Jong nieuwe aanvoerder

9 juli 2022, 14:47   Bijgewerkt: 9 juli 2022, 15:10

Ajax neemt het op tegen Lokomotiva Zagreb, Feyenoord speelt een vriendschappelijke ontmoeting met RB Salzburg. Dan kan en mag PSV natuurlijk niet ontbreken. De Eindhovenaren nemen het zaterdagmiddag op tegen Arminia Bielefeld. Wat opvalt aan de opstelling is dat Guus Til zijn officieuze debuut gaat maken en Luuk de Jong de aanvoerdersband draagt. De teruggekeerde centrumspits is de nieuwe aanvoerder van PSV.

De Eindhovenaren spelen zaterdagmiddag hun derde oefenwedstrijd van deze voorbereiding. De eerste werd met 6-0 gewonnen van BW Lohne, een week later volgde een 2-2 gelijkspel tegen Cercle Brugge. In de derde test wacht een ontmoeting met Arminia Bielefeld, dat vorig seizoen degradeerde uit de Bundesliga. PSV heeft een fanatieke trainingsweek in Duitsland achter de rug en hoopt die te bekronen met een goede wedstrijd tegen en overwinning op Arminia Bielefeld. Ruud van Nistelrooij stuurt dan ook een sterke elf de wei in. Zo hebben Walter Benítez, Ki-Jana Hoever, Jordan Teze, Joey Veerman en Noni Madueke allemaal een basisplaats. 

Ook Cody Gakpo, Til en De Jong verschijnen aan de aftrap. Gakpo wordt al tijden in verband gebracht met een transfer naar de Premier League, maar is voorlopig 'gewoon' nog speler van PSV. Dat geldt ook voor Ibrahim Sangaré. De Ivoriaan komt vanmiddag nog niet in actie. Hij meldde zich donderdag pas in Duitsland. Aan de aftrap verschijnen dus wel Til en De Jong. Til maakte onlangs de overstap van Spartak Moskou, terwijl De Jong na drie jaar terugkeerde in Eindhoven. De spits vertrok in 2019 naar Sevilla, speelde vorig seizoen op huurbasis voor FC Barcelona en moet komend seizoen PSV aan de landstitel helpen. Dat gaat hij proberen als aanvoerder. Vorig seizoen was Marco van Ginkel op papier de eerste aanvoerder, maar in de praktijk was het vaak Gakpo die de band droeg. 

De ontmoeting tussen Arminia Bielefeld en PSV begint om 15.30 uur en is live te volgen via het YouTube-kanaal van de Eindhovenaren. 

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen