Principe-akkoord Barça: goed nieuws Sinisterra, slecht voor Memphis

13 juli 2022, 13:10

FC Barcelona en Leeds United hebben een principe-akkoord bereikt over de transfer van Raphinha. De Braziliaanse aanvaller staat op het punt de Premier League te verruilen voor La Liga, als er geen bijzonderheden aan het licht komen tijdens de medische keuring. Ex-Feyenoorder Luis Sinisterra ziet daarmee zijn grootste concurrent vertrekken.

Een akkoord tussen Barça en Leeds hing al weken in de lucht. De Spanjaarden maakten van Raphinha een van de transferprioriteiten. De aanvaller gaat een meerjarig contract ondertekenen bij FC Barcelona, dat een bedrag van rond de 55 miljoen euro (exclusief bonussen) betaalt voor zijn diensten. Daarmee is Raphinha met afstand de duurste uitgaande transfer ooit voor Leeds.

De 25-jarige Braziliaan speelde in het verleden voor Avaí Futebol Clube, Vitória Guimaraes, Sporting CP en Stade Rennes. In 2020 belandde hij bij Leeds United. Daar groeide de aanvaller afgelopen seizoen uit tot de grote ster. Met 11 doelpunten en 3 assists in 35 wedstrijden speelde Raphinha een sleutelrol in het realiseren van lijfsbehoud in de Premier League.

De selectie van Barça begint daarmee steeds meer vorm te krijgen. Volgens Fabrizio Romano is de verlenging van het contract van Ousmane Dembélé een kwestie van tijd. Grote vraag is wat het aantrekken van Raphinha betekent voor Memphis Depay. Hij mocht al vertrekken van de topclub en zal zijn speelkansen nu alleen maar zien slinken.

Lees ook: 'Barça werkt Memphis naar uitgang: minder prominent in reclame'

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen