Verdediger met enorme doelpuntendrift vierde aanwinst Vitesse

18 juli 2022 – Ryan Flamingo is de vierde zomeraanwinst van Vitesse. De negentienjarige centrumverdediger komt op huurbasis over van Sassuolo. Als de samenwerking goed bevalt, kan Vitesse hem na dit seizoen definitief inlijven.

Verdediger met enorme doelpuntendrift vierde aanwinst Vitesse

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Flamingo is een speler met een bijzonder verhaal. Hij genoot een deel van zijn jeugdopleiding bij Almere City FC en maakte begin 2021, nog voordat hij zijn officiële debuut in het eerste elftal had gemaakt, de overstap naar Sassuolo. De Italiaanse club lichtte een paar maanden later de koopoptie in het huurcontract.

Afgelopen seizoen maakte Flamingo de nodige indruk in de Italiaanse beloftencompetitie door liefst veertien keer te scoren. Mede dankzij zijn vele doelpunten werd de jonge Nederlandse verdediger, die overigens ook op het middenveld uit de voeten kan, opgenomen in het Elftal van het Jaar van de Primavera-competitie.

Toch vertrekt Flamingo nu bij Sassuolo. "De komst van Ryan vergroot onze mogelijkheden in defensief opzicht, omdat hij een multifunctionele speler is. Hij is op meerdere posities in de achterhoede inzetbaar, maar kan ook op het middenveld uit de voeten", reageert technisch directeur Benjamin Schmedes. "Dat tekent ook de kwaliteiten van Ryan. Hij is een speler die niet alleen verdedigend zijn mannetje staat, maar ook aanvallende intenties heeft. Dat blijkt uit ook wel uit het aantal goals dat hij in de afgelopen anderhalf jaar bij Sassuolo maakte."

Bij Vitesse hoopt Flamingo zich op Eredivisie-niveau te kunnen bewijzen. "Ik heb mezelf de afgelopen jaren goed kunnen ontwikkelen en ook ervaring in het buitenland opgedaan, waardoor ik voor mijn gevoel klaar ben voor deze stap. Ik kijk ernaar uit om mezelf te laten zien in het geel-zwarte shirt", aldus de verdediger, die met rugnummer 3 gaat spelen.

Reacties

Eredivisie

gerelateerd