Gio vertelt wanneer hij 'pure kwaliteit' bij Bassey ontdekte

21 juli 2022, 09:02

Giovanni van Bronckhorst betreurt het dat hij Calvin Bassey is kwijtgeraakt is aan Ajax. Het liefst had de trainer van Rangers nog een jaar of langer samengewerkt met de 22-jarige centrale verdediger, die in Amsterdam de opvolger van Lisandro Martínez moet worden. Onder Van Bronckhorst groeide Bassey in acht maanden tijd uit tot een speler voor wie clubs grof geld willen betalen.

Toen Van Bronckhorst in november vorig jaar neerstreek bij Rangers, was Bassey nog geen basisspeler. De trainer kreeg echter al snel door dat de Nigeriaanse verdediger behoorlijk wat in zijn mars heeft. Het moment dat hij de pure kwaliteit bij Bassey ontdekte, kan hij zich nog goed herinneren. "Dat was een moment in de allereerste wedstrijd, toen ik het elftal nog niet coachte maar vanaf de tribune bekeek. Calvin kwam erin en op een zeker moment gaf hij met alle power die hij heeft een geweldig signaal af aan de ploeg. Hij moest vanuit de defensie doordekken op het middenveld en dat deed hij met zoveel scherpte en kracht, dat de tegenstander ervan schrok", vertelt Van Bronckhorst tegen De Telegraaf.

Van Bronckhorst ging de volgende dag naar Bassey toe en vertelde hem dat dit precies was wat hij van hem wilde zien. "Ik heb hem basisspeler gemaakt en hij heeft het helemaal waargemaakt", vervolgt Van Bronckhorst. "Hij is zo'n leuke en open jongen. Het mooiste aan hem vind ik dat hij elke dag open staat voor coaching. Ik had heel graag nog een jaar of meer zelfs met hem willen werken. Want hij is nog niet op zijn top en moet zich nog verder doorontwikkelen. Maar ik begrijp hem wel, want als je bij Ajax in de Champions League gaat spelen gaat die ontwikkeling er ook komen en zal hij over een paar seizoenen ook in beeld komen bij de top van de Premier League."

Niet alleen in de Schotse competitie, ook in de Europa League maakte Bassey indruk. Zo ook in de finale tegen Eintracht Frankfurt, waarin de Nigeriaan een van de uitblinkers was. "Die Europese partijen hebben zwaar gewogen bij scouts, denk ik", stelt Van Bronckhorst. Ajax nam Bassey afgelopen weekend voor 23 miljoen euro over van Rangers. Door bonussen kan de transfersom oplopen tot 26,5 miljoen euro.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Peter1972
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Een beer van een kerel , net al lukaku. Een goede vervanger voor martinez.

RayWinklaar17
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Calvin bassey gaat één van de beste verdediger van de wereld worden ,let maar op binnen 2a3 jaar , met Ajax opleiding ga hij een voetballend en moderne verdediger worden wat een talent ,goed gedaan ajax en voor dat prijs krijgen ze drievoudige of meer terug,een hele goede aankoop en vergeet het niet dat hij pas 22 jaar is.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen