Feyenoord sluit voorbereiding af met vierde oefennederlaag

31 juli 2022, 18:54

Voor Feyenoord is de laatste serieuze test voor de start van de Eredivisie geëindigd in een teleurstelling. In een lege Kuip verloren de Rotterdammers met 1-2 van het Spaanse Osasuna. Het is voor Feyenoord alweer de vierde nederlaag van deze voorbereiding, terwijl er slechts twee wedstrijden werden gewonnen.

Toch zijn die resultaten te verklaren gezien de transferzomer van Feyenoord. De club zag erg veel spelers vertrekken en nam de tijd om daar geschikte vervangers voor terug te halen. Afgelopen werden onder meer Quinten Timber, Oussama Idrissi en Jacob Rasmussen gepresenteerd, die alle drie debuteerden tegen Osasuna. Hoewel met name Timber al enkele fraaie dingen liet zien, werd ook duidelijk dat de ploeg nog tijd nodig heeft om op elkaar ingespeeld te raken.

Zo gebeurde het ook dat Osasuna in de eerste helft op voorsprong kwam. Daar zorgde doelman Justin Bijlow eerder al bijna zelf voor, toen hij een bal compleet verkeerd raakte en de paal een eigen doelpunt moest voorkomen. Even later liet hij zich echter alsnog verrassen. Toen de keeper namelijk nog niet klaar stond, zag middenvelder Roberto Torres de kans om een vrije trap snel te nemen. Met succes: Bijlow wist de bal niet meer uit de korte hoek te houden.

Ondanks dat Feyenoord na rust iets meer kansen kreeg, leek het er niet op dat het de achterstand nog weg zou poetsen. Pas twee minuten voor het einde kwam het toch nog tot scoren. Danilo kreeg de bal in de zestien, behield goed het overzicht en vond zo invaller Cole Bassett. De aan Fortuna Sittard gelinkte middenvelder rondde goed af en hielp Feyenoord aan de 1-1. Toch zou dat niet de eindstand zijn. In de allerlaatste minuut trok Osasuna de bal toch nog naar zich toe, toen Bijlow werd uitgespeeld en Kike Barja in een leeg de 1-2 binnen kon schieten.