Kuyt reageert op afgang bij debuut: "Had een heel ander gevoel"

6 augustus 2022 – Dirk Kuyt baalt na van een enorm teleurstellend debuut als hoofdtrainer bij ADO Den Haag. In de openingswedstrijd tegen Heracles Almelo verloor de ploeg met liefst 4-0, een eindstand die al bij rust op het scorebord stond. Na afloop verscheen de oefenmeester echter uiterst kalm voor de camera.

Kuyt reageert op afgang bij debuut: "Had een heel ander gevoel"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

"Heel teleurstellend", zo vatte Kuyt de avond samen in gesprek met ESPN. "In de eerste plaats natuurlijk voor de vijfhonderd ADO-supporters die meegereisd zijn, maar ook voor de spelers. Die hebben de afgelopen vijfenhalve week heel goed en hard getraind, maar hebben zichzelf vandaag tekort gedaan. Je kunt hier verliezen van Heracles, maar de manier waarop is heel zuur."

Gevraagd naar een verklaring gaf Kuyt aan dat bepaalde afspraken niet werden nagekomen en dat zijn spelers niet de vorm vasthielden die ze in de voorbereiding wel lieten zien. "Zo zie je maar dat de voorbereiding ook niet alles zegt. Ik had een heel ander gevoel voorafgaand aan deze wedstrijd."

Vertrouwen
"Ik heb heel veel vertrouwen in de toekomst", eindigde Kuyt zijn interview optimistisch. "Dat klinkt een beetje gek na vanavond, maar één uitslag doet mijn visie en gedachten niet veranderen. Dat het 4-0 zou worden, had ik absoluut niet verwacht, maar het is wel gebeurd. Nu gaan we in de bus de wedstrijd terugkijken en zorgen dat we er tegen FC Den Bosch wél staan."

Lees ook: Nachtmerrie voor Kuyt in Almelo; pak slaag tijdens debuut bij ADO

Verhoogde odds bij Jacks.nl: 22.23x je inzet als jouw team kampioen wordt!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Eredivisie

gerelateerd