Telegraaf: ex-international David Mendes da Silva gearresteerd

6 augustus 2022 – Oud-voetballer David Mendes da Silva is afgelopen donderdag tijdens zijn eigen verjaardagsfeest gearresteerd. Dat schreef De Telegraaf zaterdagmiddag. De voormalig middenvelder, die in zijn loopbaan onder meer voor Sparta, NAC Breda, AZ en het Nederlands elftal uitkwam, wordt verdacht van verschillende strafbare feiten, waaronder drugshandel en witwassen.

Telegraaf: ex-international David Mendes da Silva gearresteerd

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

Misdaadjournalist John van den Heuvel, die met het nieuws kwam, baseerde zich daarbij op bronnen rond het onderzoek. Het openbaar ministerie in Rotterdam wilde nog niets bevestigen en liet slechts weten dat het om de aanhouding van een veertigjarige man ging. Maandag zal Mendes da Silva, om wie het volgens Van den Heuvel dus wel degelijk gaat, worden voorgeleid. 

Naar verluidt kwam de naam van Mendes da Silva naar voren in een onderzoek naar grootschalige cocaïnehandel, waarbij duizenden kilo's coke via de haven van Rotterdam het land zijn binnengesmokkeld. Vervolgens viel op dat hij de laatste weken grote geldbedragen cash opnam. Het vermoeden van de recherche was dat hij op de hoogte was van het onderzoek en een vlucht naar het buitenland voorbereidde.

Loopbaan Mendes da Silva
Mendes da Silva begon zijn loopbaan in 2000 bij Sparta, maar zou uiteindelijk de meeste wedstrijden voor AZ spelen. In Alkmaar groeide hij ook uit tot international; hij zou uiteindelijk zeven interlands voor Oranje spelen. In het buitenland speelde de middenvelder voor Red Bull Salzburg en Panathinaikos, voor hij in 2016 nog één seizoen terugkeerde bij Sparta. 

Reacties

Eredivisie

gerelateerd