Van Nistelrooy looft Sangaré en blijft hopen op langer Gakpo-verblijf

9 augustus 2022 – Ruud van Nistelrooy is blij dat Ibrahim Sangaré zijn contract heeft verlengd bij PSV. De middenvelder ligt inmiddels tot medio 2027 vast in Eindhovenaren, waardoor een zomers vertrek van de baan lijkt. Er stond een gelimiteerde transfersom in zijn contract, maar die is niet meer geldig in de komende weken.

Van Nistelrooy looft Sangaré en blijft hopen op langer Gakpo-verblijf

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

De trainer ziet dat de Ivoriaan nog steeds beter wordt. Vooral in de passing heeft hij stappen gezet sinds zijn komst naar het Philips Stadion. "Ik vind dat hij zich op dat gebied nog steeds ontwikkelt. Ook in de periode dat ik nu coach ben, heb ik hem alweer zien verbeteren. Hij heeft hele typische kwaliteiten natuurlijk. Verdedigen kan Ibrahim van nature heel goed, maar juist in het balbezit-gedeelte zie je de groei", vertelt Van Nistelrooy lovend in gesprek met het Eindhovens Dagblad.

"We willen dat hij meer betrokken is bij de opbouw en hij neemt ook initiatief. Als hij de huidige ontwikkeling door kan zetten, gaat hij een geweldige toekomst tegemoet", vervolgt de trainer, die hoopt dat de contractverlenging van Sangaré ook leidt tot een langer verblijf van Cody Gakpo. De aanvaller staat bij meerdere Premier League-clubs op de radar, maar heeft nog geen keuze gemaakt over zijn toekomst. "Laten we hopen dat goed voorbeeld doet volgen. Je beste spelers wil je graag behouden. Ik heb vanaf dag een dat ik trainer ben gezegd dat ik ervan uitga dat ze blijven."

Gakpo en Sangaré staan dinsdagavond in de basis als PSV het opneemt tegen AS Monaco. De trainer speelt waarschijnlijk met dezelfde spelers als vorige week, toen het duel in 1-1 eindigde. "We hebben vorige week gezien op welke momenten het verschil werd gemaakt. Daarbij moeten we goed kijken naar de individuele kwaliteiten die zij hebben en hun spelhervattingen. We zullen ons op alle vlakken Champions League-niveau moeten laten zien om deze klus te klaren."

Reacties

PSV

gerelateerd