De Jong en Memphis op de bank; Barça start met drie debutanten

13 augustus 2022, 20:25

Xavi heeft Memphis Depay en Frenkie de Jong niet nodig vanaf de aftrap. De Nederlanders moeten genoegen nemen met een plek op de reservebank. De nieuwkomers Robert Lewandowski, Raphinha en Andreas Christensen mogen hun kunsten wel vanaf het eerste fluitsignaal laten zien tegen Rayo Vallecano.

Jules Koundé zit niet bij de selectie. Waarschijnlijk is de centrale verdediger, die overkwam van Sevilla, nog niet ingeschreven voor La Liga. De club moest ruimte maken in het salarishuis om alle nieuwkomers in te schrijven. Dat is in de meeste gevallen gelukt, maar dus niet bij de Fransman. Hij krijgt op de tribune gezelschap van Sergiño Dest. De vleugelverdediger mag wel spelen, maar is in de ogen van Xavi niet nodig. Ronald Araújo krijgt de voorkeur als rechtsback.

Lees ook: 'FC Barcelona moet kiezen: gaat Memphis of Aubameyang weg?'

Het centrum van de verdediging bestaat uit Andreas Christensen en Eric Garcia, waardoor Gerard Pique genoegen moet nemen met een reserverol. Daar neemt hij dus plaats naast de Nederlanders van Barça. Xavi geeft op het middenveld de voorkeur aan Pedri, Gavi en Sergio Busquets. Daardoor moet De Jong, die al weken wordt gelinkt aan een mogelijk vertrek en in de voorbereiding ook vaak op de bank begon, vanaf de zijkant toekijken.

Opstelling FC Barcelona: Ter Stegen; Araujo, Christensen, Garcia, Alba; Pedri, Busquets, Gavi; Dembelé, Lewandowski, Raphinha.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen