Nederland
0 – 1
Argentinië

FC Emmen weet voorsprong niet over de streep te trekken tegen RKC

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

13 augustus 2022 – De terugkeer van het Eredivisievoetbal aan de Oude Meerdijk heeft FC Emmen geen drie punten opgeleverd. Volledig tegen de verhouding in pakte RKC Waalwijk in de ultieme slotfase een punt (1-1) in Emmen. Beide elftallen schotelden een zout- en futloze opvoering voor en maakten weinig promotie voor de Eredivisie. Invaller en debutant Mark Diemers was één van de weinige lichtpunten voor FC Emmen én een fraaie knal van Lucas Bernadou leek FC Emmen een overwinning te bezorgen. RKC Waalwijk kende een totale offday, maar invaller Julen Lobete schoot in de slotminuut raak. 

FC Emmen weet voorsprong niet over de streep te trekken tegen RKC

Stort 20 euro bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

In de basisformatie van beide elftallen was slechts één verandering te ontdekken. De uiterst onfortuinlijke Maikel Kieftenbeld - die vorige week tegen PSV een zware kruisbandblessure opliep - werd noodgedwongen vervangen door Jasin Assehnoun. De Finse middenvelder liet zich direct gelden als stand-in en loste het eerste kansrijke schot in de openingsfase, maar RKC Waalwijk-doelman Etienne Vaessen was alert. Allebei de elftallen maakten zich in het vervolg schuldig aan een tal van slordigheden in de laatste fase van de aanval, waardoor de doelmannen niet op de proef werden gesteld. Na de ingelaste drinkpauze - halverwege de eerste helft - zonk de wedstrijd tot een bedenkelijk niveau. Zowel FC Emmen als RKC Waalwijk waren verantwoordelijk voor een tempoloze vertoning.

De inbreng in de rust van debutant Mark Diemers gaf de thuisploeg nieuw elan. De van Feyenoord overgekomen middenvelder gaf FC Emmen meer aanvallende impuls, maar toch dreigde eenzelfde scenario als in de eerste helft. Juist op het moment dat er weer klad in de amusementswaarde leek te komen, vuurde Lucas Bernadou kiezelhard raak. Hij jaagde een afgeslagen voorzet in de kruising, bracht FC Emmen op 1-0 en liet het thuispubliek opveren. Diemers leek kort na het openingsdoelpunt zijn debuut zelfs te kunnen bekronen met een doelpunt, maar Etienne Vaessen was er als de kippen bij om dat te voorkomen.

Het ontbrak hem in de eindfase aan een Waalwijks slotoffensief, waardoor de ploeg van Dick Lukkien eenvoudig stand leek te houden. Toch leverde het enige gevaarlijke Waalwijkse schot een treffer op. Invaller Julen Lobete was het goudhaantje en hij bezorgde zijn ploeg een 'onterecht' punt. Na deze dreun krijgt FC Emmen volgende week een herkansing om de eerste drie punten bij te schrijven als FC Utrecht zaterdagavond op bezoek komt. Ook RKC Waalwijk werkt een thuiswedstrijd af. In het Mandemakers Stadion ontvangen de Waalwijkers het Feyenoord van Arne Slot. 

Opstellingen en spelersbeoordelingen:

Opstelling FC Emmen: Eric Oelschlägel 6.5 , Keziah Veendorp 6, Miguel Araujo 5, Jeroen Veldmate 5.5, Jeff Hardeveld 5.5, Rui Mendes 6, Jasin Assehnoun 6 (46. Mark Diemers 6.5), Lucas Bernadou 6.5, Jari Vlak 6, Ole Romeny 5 en Richairo Živković 5.5 (75. Fernando Pacheco -)

Opstelling RKC Waalwijk: Etienne Vaessen 5.5, Juriën Gaari 5, Shawn Adewoye 5, Dario van den Buijs 6, Julian Lelieveld 5.5, Yassin Oukili 5 (81. Roy Kuijpers -), Patrick Vroegh 4.5, Iliass Bel Hassani 5.5 (56. Vurnon Anita 5.5), Thierry Lutonda 5 (68. Pelle Clement 5.5), Michiel Kramer 5 (68. Julen Lobete 6.5) en Lennerd Daneels 5 (56. Florian Jozefzoon 5.5)

Man van de wedstrijd: Mark Diemers

  • Senegal - Nederland, actie Adv

    Maak een account bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!

    Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

  • Reacties

    WK 2022

    gerelateerd