Simons: "Of ik het de trainer moeilijk heb gemaakt? Dat denk ik wel"

14 augustus 2022, 10:26

Xavi Simons maakte afgelopen weekend indruk bij PSV en heeft die lijn doorgetrokken naar de tweede speelronde. De middenvelder was tegen Go Ahead Eagles goed voor twee doelpunten en een assist.

"Ik probeer gewoon mijn best te doen, een bijdrage te hebben voor het team. Het is belangrijk dat we hier weer drie punten hebben gepakt", vertelt de voetballer, die deze zomer de overstap maakte van Paris Saint-Germain naar PSV. Tegen AS Monaco moest hij twee keer genoegen nemen met een rol als bankzitter, maar in de Eredivisie mag hij dus wel zijn minuten maken. "Het is de beslissing van de trainer. Ik probeer mijn kansen te pakken als ik speel, en ik wil er van genieten. Of ik het de trainer moeilijk heb gemaakt met mijn spel? Ja, dat denk ik eigenlijk wel."

In de voorrondes van de Champions League kreeg Guus Til de voorkeur. Hij heeft een neusje voor de goal, maar maakt voetballend nog geen onomstreden indruk. Simons hoopt dan ook dat hij komende week mag spelen tegen Rangers FC. Hij kijkt uit naar het play-off-duel voor een plek in de Champions League. "Ik denk dat we dinsdag tegen twaalf man spelen. De sfeer daar is echt ongelooflijk", wordt hij geciteerd door het Eindhovens Dagblad. "Aan ons de taak om gefocust te zijn. Ik verwacht in ieder geval een mooie wedstrijd."

Ruud van Nistelrooy

Of Simons in Glasgow aan de aftrap begint, is de keuze aan Ruud van Nistelrooy. Hij is lovend over de middenvelder. "Het is voor ons geen verrassing dat Xavi zich als optie aanbiedt. Wij zien hem op de trainingen dagelijks goede en mooie acties maken, dat is niet alleen tijdens deze wedstrijd zo."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen