Antony oogst lof: "Bijna nergens op de Europese velden te zien"

15 augustus 2022, 10:10   Bijgewerkt: 15 augustus 2022, 14:37

Antony groeide zondagmiddag uit tot de absolute smaakmaker van de wedstrijd tussen Ajax en FC Groningen. De Braziliaanse buitenspeler droeg met een goal, assist en talloze fraaie acties bij aan de klinkende 6-1 zege op de ploeg van Frank Wormuth. Arno Vermeulen is fan van Antony.

"Het was zo bijzonder", aldus Vermeulen bij Studio Voetbal, een paar uur nadat hij commentaar deed van de wedstrijd in Amsterdam. "Dit is bijna nergens op de velden in Europa te zien. Een speler met zo'n individuele actie... Negen van de tien keer lukt het ook nog eens bij hem. En dan al die hakjes, er zaten ook nog veel goede bij. Hij was echt fantastisch."

Ook Ibrahim Afellay was onder de indruk van de buitenspeler. "Voor hem kom je gewoon naar het stadion. Hij doet heel vaak verschrikkelijk goede dingen. Zelfs als hij de bal verkeerd aanneemt, ziet het er nog mooi uit", aldus de oud-middenvelder.

Antony is bezig aan zijn derde seizoen in dienst van Ajax. Sinds zijn entree groeide de Braziliaan uit tot een van de beste spelers van de Eredivisie. De Amsterdammers hebben een prijskaartje van ruim tachtig miljoen euro om de nek van Antony gehangen.

Lees ook: De tops en flops van de tweede speelronde in de Eredivisie

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Gusa
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik kan me niet anders voorstellen dan dat er nog een ploeg voor hem gaat komen. Dit zijn de weken dat Europese topploegen schrikken van hun eerste paar wedstrijden en denken: ''Shit! Onze selectie is niet sterk genoeg''. Het zou erg jammer zijn, maar in deze periode gaan spelers wel voor de hoofdprijs.

RetepTW
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Hij trekt altijd naar binnen. Met zijn snelheid zou hij toch ook buitenom een man moeten kunnen passeren. En hij heeft veel te veel onnodig balverlies. Als deze punten verbeteren is het pas echt een topper!

JanDo
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

dat Anthony een goede voetballers is dat hebben we verleden jaar in CL wel gezien. Maar hoe er in Nederland verdedigd wordt, dat zul je op de Europese velden niet terugzien. Veel te gemakkelijk! Het niveau in de eredivisie is een paar stappen minder dan in Europa. Daarom mislukken veel Nederlandse voetballers bij hun overstap naar een Europese topclub! Maar ja, tis de generatie...ze kunnen mss het tienvoudige verdienen van wat ze in Nederland krijgen en dus zijn ze weg! Veel verdwijnen er na een jaar weer via de achterdeur naar buiten en hoor je verder weinig van

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen